Examen de definitivat pentru profesori

0
314
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

327 de candidaţi sunt înscrişi în judeţul Braşov pentru a susţine, proba scrisă a examenului de Definitivare în învăţământ. Examenul scris va fi susţinut în două centre: Colegiul Naţional „Johannes Honterus” şi Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”, iar accesul candidaţilor a fost permis doar până la orele 8.00, după care, la 9.00 au primit subiectele.
Definitivatul poate fi susţinut de cadrele didactice care au cel puţin un an vechime în învăţământ şi este obligatoriu pentru obţinerea gradelor didactice. Pentru promovare, candidatul trebuie să obţină minim 8, medie care se calculează luând în considerare şi notele de la inspecţile de specialitate, din timpul anului, precum şi nota de pe portofoliu şi nota la proba scrisă. Rezultatele probei scrise vor fi afişate în 21 iulie. Cei nemulţumiţi pot face contestaţii, în 21 şi 22 iulie, iar rezultatele finale vor fi publicate în 28 iulie.
Concursul de definitivat reprezintă un examen de intrare şi avansare în cariera didactică. Cadrelor didactice angajate cu contract de muncă pe o perioadă determinată, care au promovat examenul de definitivare în învăţământ, li se poate asigura continuitatea pe postul didactic ocupat, prin hotărârea consiliului de administraţie din unitatea de învăţământ respectivă. Persoanele care nu promovează examenul pot fi angajate numai pe perioadă determinată, cu statut de profesor debutant.
Sursa:bzb.ro

LĂSAȚI UN MESAJ