Eveniment cinematografic

0
44
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

casa-de-cultura-afisCinefilii făgărăşeni îşi amintesc cu nostalgie zilele când în oraşul nostru funcţionau două cinematografe, mai mereu cu sălile pline. După 1989, sălile de cinema s-au închis pe rând sau au căpătat altă destinaţie. Totuşi, în acest weekend, cinefilii au şansa de a viziona mai multe pelicule premiate la marile festivaluri de film, în sala mare a Casei Municipale de Cultură.

Organizatorii Festivalului internaţional de scurt metraje, desfăşurat în această vară, au avut ideea unei caravane, care să ducă filmele prezente în festival în cât mai multe locuri din ţară, unde cinefilii, văduviţi de existenţa unei săli de cinema, să poată viziona filme premiate la Cannes, Berlin sau New York.
,,Este vorba de un eveniment care va avea loc vineri, 13 noiembrie, de la ora 18.30. După un periplu prin întreaga ţară, caravana Festivalului filmelor de scurt metraj va poposi şi la noi. Este un lucru care se întâmplă rar în oraşe mai mici, ca al nostru, de aceea vă invităm în număr cât mai mare”, ne-a declarat Ionuţ Sas, referent cultural la Casa Municipală de Cultură.

Acest eveniment vine la aproape doi ani de la ultima proiecţie de film din oraşul nostru. Aceasta a avut loc tot la Casa de Cultură. ,,E vorba de filmul ,,Cocoşul decapitat” al lui Radu Gabrea, film a cărui acţiune se petrece chiar aici, în zilele celui de-al Doilea Război Mondial. E un moment propice pentru o nouă proiecţie de film, pentru că se vor putea viziona pelicule laureate cu premiul Oscar sau premiate la festivalurile de la Cannes, Berlin sau New York”, ne-a mai spus Ionuţ Sas.

Preţul biletelor este de 10 lei, iar pentru pensionari, elevi şi studenţi, preţul acestora este de 5 lei.

1 COMENTARIU

  1. Felicitari! Am avut ocazia sa vizionez cateva scurt-metraje la acest festival si am fost foarte placut impresionat. Sper ca fagarasenii sa mearga in numar cat mai mare.

  2. Mi se pare o idee excelenta proiectia unor filme de renume in Fagaras, mai ales ca in orasul nostru lipsesc evenimente culturale, sau sunt foarte rare. Am fost la proiectia filmului „Cocosul decapitat”, si m-a surpins cat de bine s-a putut vedea si auzi, senzatia fiind foarte apropiata de cea dintr-un cinematograf. Mi-am pus atunci intrebarea de ce nu se pot organiza astfel de evenimente mai des. Sunt foarte curios cum va iesi vineri, sper sa fie cel putin la fel de reusita ca ultima proiectie.

  3. A fost foarte frumos, si la fel bine organizat. M-am mirat ca s-a vazut asa bine si ca sunetul a fost perfect. M-am gandit si eu la un substitut pentru cinema, ar fi o idee buna pentru a mai aduce lumea la Casa de Cultura, pentru putina cultura. Mi-as dori sa fie mai des astfel de zile

LĂSAȚI UN MESAJ