Estimări meteorologice pentru patru săptămâni. Vine vara!

0
174
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Administrația Națională de Meteorologie a făcut public estimările meteorologice pentru patru săptămâni. Conform acestora temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, iar cantitățile de precipitații vor fi mici.
În săptămâna 28 martie – 04 aprilie 2022, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice și sudvestice, dar mai ales în cele nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.
Săptămâna 04 – 11 aprilie, va aduce o temperatură medie a aerului care va fi ușor mai ridicată decât în mod normal pentru această dată, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor avea o tendință deficitară în regiunile sudice și sud-estice, dar și excedentară în cele nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.
În săptămâna 11 – 18 aprilie, valorile termice vor fi ușor mai ridicate în sud-estul teritoriului, iar în rest se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile vestice, nordice și centrale, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.
În ultima săptămâna din perioada prognozei, respectiv, 18 – 25 aprilie 2022, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi în general apropiate de cele normale.
Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2002-2021. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.
sursa:meteoromania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ