Estimări meteorologice pâna la jumătatea lunii februarie

0
440
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Conform estimărilor meteorologilor, temperaturile vor rămâne mai ridicate decât cele normale acestei perioade și în următoarele patru săptămâni.
Săptămâna 16.01.2023 – 23.01.2023
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice.
Cu excepţia regiunilor estice şi sud-estice, unde cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele nornale, regimul pluviometric va fi excedentar, mai ales în zona Carpaţilor Meridionali
Săptămâna 23.01.2023 – 30.01.2023
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.
Cantităţile de precipitaţii vor fi local deficitare la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.
Săptămâna 30.01.2023 – 06.02.2023
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării.
Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.
Săptămâna 06.02.2023 – 13.02.2023
Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.
Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.
Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2003-2022. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.
Sursa:meteoromania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ