Este Huidu o victimă?

9
39
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html


A curs multă „cerneală“ şi vor mai zăbovi televiziunile de ştiri şi realizatorii de talk-show-uri asupra noii drame din viaţa realizatorului radio-TV Şerban Huidu. Cu tonuri compătimitoare sau revanşarde, cu explicaţii pertinente sau…oculte. Cu ceva …bucăţele de adevăr în mai toate cele spuse. Ce ar fi de comentat?

Multe. De exemplu, faptul că mai toată lumea îl compătimeşte pe Huidu. Bucurându-se de un mare capital de simpatie, mai ales după accidentul de la schi, Huidu nu a „beneficiat“ din partea opiniei publice de o judecată sumară şi o crucificare imediată, aşa cum ar fi păţit orice alt deţinător de SUV care a omorât trei persoane, încălcând grav regulile de circulaţie. Asta înainte de încheierea cercetărilor. Dimpotrivă, mai toată lumea încearcă să îi găsească circumstanţe atenuante. Paradoxal, el este compătimit mai mult decât familiile celor trei victime! De care îşi amintesc toţi abia după ce au epuizat subiectul „Huidu“…

Se uită evidenţa: trei oameni au fost omorâţi, de o maşină care a intrat pe contrasens. Că a fost vorba de viteză excesivă, de derapaj, de o manevră imprudentă, de o insuficientă refacere după alt accident, tot la omor din culpă ajungem. Deşi, în treacăt fie spus, nu ştiu cum poate derapa o maşină cu tracţiune integrală, chiar pe un carosabil umed, dacă circulă cu viteză regulamentară…

Apoi, se dă vina pe ghinion sau blesteme. Se uită antecedentele: nu mai puţin de 14 (!) sancţiuni suferite de Huidu pentru contravenţii de circulaţie, multe din ele din cauza depăşirii vitezei regulamentare. Ultima din ele, cu aproape 50 km/h!.

Dacă toate acestea se adaugă unei insuficiente refaceri după accidentul din iarnă, putem spune că cele întâmplate nu mai sunt nici blestem, nici ghinion, nici întâmplare, ci un lucru aproape inevitabil. Iar când acestea au ca urmare moartea a trei oameni este tragic. Şi când, prin toate aceste fapte, periclitezi viaţa propriei familii, este inconştienţă.

Am lucrat în radio şi lucrez în televiziune. Ştiu cât de greu este să te mobilizezi în faţa publicului, atunci când ai necazuri. Nu ştiu dacă Şerban Huidu va mai putea reveni vreodată acolo unde a fost până de curând. Indiferent cum va fi pedepsit pentru această faptă, el va purta veşnic eticheta de criminal al şoselelor.

Fac naveta de 10 ani pe DN 1. Am văzut sute de „Huidu“ în acţiune. Mereu spun: „Ăştia nu mor în patul lor!“. Mai tragic e când din cauza lor mor oameni nevinovaţi, care nu au bani de Jeep. Ci eventual, de un Logan. Care au ghinionul fatal de a le ieşi în cale.

 

9 COMENTARII

  1. Un nenorocit domne ce s-a mai discutam.Cele mai periculoase combinatii din lume:femeia proasta si bani multi si,alta bucurestean cu masina puternica ………numai nenorociri 

  2. Cristina nu trebuie sa te simti ofensata de comentariul de mai sus.Daca sti sa citesti si printre randuri vei vedea ca are si un sambure de adevar si de fapt de cele mai multe ori exceptia confirma regula.La prima afirmatie pot sa-ti dau 2 exemple:Mrs.Udrea si Mrs.Palin iar la a-2-a te invit sa vezi cum conduc cei din New York care,respectand proportia,sunt copia la indigo a bucurestenilor.De asemenea,cu exceptiile de rigoare,asa cum barbatii sunt cei mai buni bucatari din lume la fel si femeile sunt cele mai bune soferite si asta nu pentru ca ar avea talentul lui „peste”ci pentru ca sunt mai calme,mai prudente si nu atat de agresive la drum ca barbatii.Referitor la acest ticalos de HUIDU si la HUIDUma lui de masina ce pot sa spun???…..sper sa primeasca ceea ce merita, cu toate ca ma indoiesc(ex.coana Paunescu),pentru ca in Romania legea se aplica in functie de” cine esti”si nu in functie de gravitatea faptei.Sper ca acest comentariu ti-a mai descretit putin fruntea si sper de asemenea sa-mi multumesti si mie pentru el.O zi si o saptamana buna.

  3. Tepes, primul meu comentariu era o lauda sincera la adresa articolului scris de dl. Ciocoiu 😀 . Si da, intr-adevar am fruntea incretita de multe ori, iar asta pentru ca justitia numai cum ar trebuie sa fie, nu e…si pot spune ca stiu acest lucru din experienta, nu doar din vorbe!

  4. Cristina,vreau sa-ti multumesc ca m-ai lamurit.Eu am simtit in primul tau comentariu o unda de ironie la adresa comentariului lui @Unu si ti-am raspuns in acest sens tot cu un comentariu.Tu in schimb ai facut o mica greseala cand ai spus „in sfarsit un comentariu pertinent”.D-l Ciocoiu scrie articole,editoriale,etc iar comentariile sunt pentru noi cititorii.Despre justitia romana toate cele bune,mori cu dreptatea in brate daca nu esti „cineva”.

  5. Ba, cat misoginism, reductionism si cata prostie pura in comentariul tau. Trec peste greselile gramaticale, ca e clar ca unul care reduce sexul feminin la Udrea si Palin, are probleme erectile si mentale mult mai grave decat a scrie corect romaneste. Nu e vorba de Bucuresti sau New York, mai proasto, e vorba de lipsa de responsabilitate soferului X in momentul Y… Poate sa se intample si in satucul cel mai linistit din lume, sunt o gramada de fagaraseni care circula prost, nu trebuie sa fii bucurestean sa conduci prost, ba boule… Termina cu stereotipurile astea idioate: ” Femeile cele mai bune soferite, barbatii cei mai buni bucatari”, cate clase ai ma, de esti asa ingust la minte?

  6. As dori sa ridic urmatoarea ipoteza pe care eu o intuiesc, punand cap la cap unele informatii.
    In ziua aceea, am inteles ca fratele lui conducea in fata si Huidu se tinea dupa el. Deci, cu ce viteza conducea celalalt Huidu? Daca cel din fata conducea prea tare si Serban Huidu a vrut sa fie in spatele lui din diverse motive (poate ii era teama sa mai conduca nedirijat, etc) ? Nu ar fi la fel de vinovat (cel putin moral) si celalalt, ca i-a impus un asemenea ritm fara a tine cont ca abilitatile lui nu mai erau depline? S-a vazut clar ca si fratelui ii place viteza, dupa reportajul prezentat la tv in timp ce veneau la Bv pentru audieri. Dar despre accidentul cu cei cinci fagaraseni nici nu mai gasesc articolul. Acolo nu comenteaza nimeni? Am dori sa stim ce s-a intamplat si cu ei. A fost o tragedie cumplita.

  7. Puscarie fara limit pentru asa ceva . Are ceva mic in pantaloni dar vrea sa para mare sau sa se dea mare ca are ceva mare prin cumpararea unei masini care nu o poate controla.   Din cauza lui au murit oameni a distrus familie pentru asta trebuie in puscarie . Egal cine este nu trebuie prin vai de mine are banii sau vai ce vedeta este toti sintem egal prin lege asa ca la Codlea sint locuri inca . Vacanta placuta pentru 15 ani mr. Huidu. 

LĂSAȚI UN MESAJ