Elevii se pregătesc de examene!

0
150
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Elevii claselor terminale se pregătesc de examene, simulate. Prima probă scrisă este în 13 martie, atât pentru clasele a VIII-a, cât şi pentru liceenii claselor a XI-a şi a XII-a. În acest an, simulările examenelor naţionale – Evaluare Naţională şi Bacalaureat, sunt susţinute simultan.

Examenele simulate încep din 13 martie, cu proba scrisă la limba şi literatura română, ce va fi susţinută atât de elevii claselor a VIII-a, cât şi de cei de a XI-a şi a XII-a. În 14 martie, este programată proba scrisă la limba şi literatura maternă, pentru elevii aparţinând minorităţilor. În 16 martie, elevii din clasele a VIII-a vor susţine proba de Matematică, cei de a XI-a şi a XII-a vor susţine proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie. În 17 martie, doar liceenii din clasele a XII-a vor mai susţine proba la alegere a profilului. Iniţial, calendarul prevedea că proba de Matematică, respectiv proba obligatorie a profilului pentru liceeni să fie susţinută în 15 martie, dar un ordin aprobat ulterior, a stabilit ca această probă să fie în 16 martie.
Rezultatele vor fi afişate în 31 martie. Notele obţinute vor fi analizate la nivelul claselor şi al şcolilor, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Rolul simulării este de a obişnui elevii cu atmosfera de examen, cu tipul şi gradul de dificultate a examenelor, de a evalua nivelul de pregătire a elevilor şi de a remedia problemele, acolo unde ele sunt constatate.

LĂSAȚI UN MESAJ