Elevii au revenit la şcoală

0
45
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html


După o lungă vacanţă de iarnă, şcoala a început din nou. Semestrul al doilea, cel mai lung al anului şcolar, începe la 16 ianuarie şi se va încheia la vară, fiind presărat cu examene, evaluări şi chiar cu o „săptămână altfel“.
După cea mai lungă vacanţă de iarnă din ultimii ani, clopoţelul a sunat din nou, chemând elevii în clase. Cei mici au cam dus dorul zăpezii în această vacanţă. Cei mai mari, pe care îi aşteapătă examene la sfârşitul anului şcolar, au folosit vacanţa prentru a aprofunda materiile de examen.
„A fost frumos în vacanţă. Totuşi, mi s-a părut cam scurtă“, „A fost bine în vacanţă. Păcat că a nins doar acum, la sfârşit. Nu-i nimic, voi merge la săniuş şi acum“, „Vacanţa a trecut repede, chiar dacă a fost mai lungă. Am petrecut, am fost la munte, iar de câteva ziel, am mai învăţat la materiile la care voia avea examene“, ne-au spus câţiva elevi.
Semestrul al doilea începe în 16 ianuarie şi durează cinci luni, interval în care va fi o vacanţă de primăvară de două săptămâni, precedată de o „Săptămână altfel”. În semestrul al doilea, cursurile se încheie vineri, 22 iunie. În premieră pentru şcoala românească, în săptămâna 2-6 aprilie vor fi desfăşurate doar activităţi extracurriculare şi extraşcolare, având un orar specific, totul sub titulatura „Săptămâna altfel”. Tezele din semestrul al doilea al anului şcolar 2011-2012 se vor susţine până la data de 25 mai. Elevii nu vor avea cursuri în zilele libere prevăzute de lege, respectiv marţi 1 mai – Ziua Muncii şi luni 4 iunie, a doua zi de Rusalii. Vacanţa de vară va fi între 23 iunie şi 9 septembrie.
La sfârşitul semestrului vor fi organizate şi evaluările la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, un ordin al Ministerului Educaţiei în acest sens urmând să fie publicat în perioada următoare. În acest semestru au loc şi evaluarea naţională şi examenul de bacalaureat.

LĂSAȚI UN MESAJ