Elevii ar putea reveni în școli cu prezență fizică

0
729
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Elevii ar putea să revină în şcoli cu prezenţă fizică la sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu la Digi24, citat de Agerpres. Oficialul a precizat că acest lucru ar fi posibil dacă vor fi îndeplinite patru condiţii care ţin de respectarea regulilor de protecţie, de vaccinarea personalului din învăţământ, testarea cu teste non-invazive, dar şi înregistrarea unui trend descendent în ceea ce priveşte infectările cu noul coronavirus.
Regulile de protecţie respectate, vaccinare, testare şi trend descendent va da ocazia Ministerului Educaţiei să vină cu argumente pentru deschiderea tuturor şcolilor, nu după scenariile verde, galben, roşu, cu prezenţă fizică. Ministrul consideră că zilele în plus de vacanţă în aprilie se vor transforma în zile de prezenţă fizică la sfârşit de mai, început de iunie. El a mai afirmat că Ministerul Educaţiei va insista pentru ca testele non-invazive, pe bază de salivă, să fie folosite în şcoli.
„Vom insista în orice fel să se pună în practică acest lucru şi sunt convins că primul-ministru atunci când a făcut această promisiune publică a avut în cap inclusiv acoperirea bugetară necesară achiziţiei acestor teste”, a susţinut reprezentantul Ministerului Educaţiei.
Sorin Cîmpeanu este de părere că acest an şcolar se va încheia „mai bine” decât precedentul.
„Am reuşit, cum, necum, să încheiem anul şcolar 2019-2020. Îl vom încheia şi pe acesta. Mai bine decât pe cel de anul trecut”, a arătat demnitarul.
Marți a fost publicat în Monitorul Oficial ordinul care modifică structura anului școlar. Astfel, vacanța de primăvară pentru toți elevii și copiii de grădiniță, mai puțin cei din ani terminali, va dura din 2 aprilie până pe 4 mai.
Sursa:edupedu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ