Elevi din Germania la Colegiul „Aurel Vijoli“

0
76
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html


Forfotă mare a fost luni, 15 octombrie la Colegiul „Aurel Vijoli“! Mai mulţi elevi din Germania au fost în vizită la elevii cu dizabilităţi din cadrul acestui liceu.

Elevii germani au fost primiţi cum se cuvine de către copiii făgărăşeni. Au fost organizate mai multe activităţi în care toţi elevii au participat şi au lucrat împreună.
„Este un proiect mai vechi iniţiat de Colegiul „Aurel Vijoli“ împreună cu Protopopiatul Făgăraş. Proiectul a debutat anul trecut şi se numeşte „Biserică, şcoală şi familia creştină“ şi nu spunem din întâmplare, ci datorită unei delegaţii germane care a fost prezentă la lansarea acestui proiect. Delegaţia a rămas impresionată de ce a găsit în şcoala noastr[“, a spus Vasile Ţifrea, directorul Colegiului „Aurel Vijoli“.


Icoane, măşti şi obiecte de artizanat, toate au fost făurite de mâinile îndemânatice ale copiilor.
„În urma activităţii de astăzi am avut ca oaspeţi un grup de elevi din Germania. Pentru ei am organizat patru ateliere. În cadrul acestor activităţi copiii au făcut mai multe obiecte pe care le-au primit cadou“, a spus profesorul şi psihopedagogul Liliana Renciu.
„Am făcut măşti, ne-am jucat şi a fost frumos. M-am bucurat că m-am întâlnit şi cu alţi copii“, au spus copiii de la Colegiul „Aurel Vijoli“. „Ne-a plăcut foarte mult, de abia aştept să ne întoarcem. Am făcut tot felul de obiecte împreună cu elevii de la acest liceu“, „Sunt bucuroasă că am avut ocazia să-i întâlnesc pe aceşti copii minunaţi. Ne-am împrietenit, am povestit şi ne-am jucat“, au spus copiii veniţi din Germania.


Programul elevilor germani nu se va încheia aici. Ei vor contiua să viziteze şi să cunoască alte locuri din împrejurimi. La sfârşitul acestor activităţi elevii germani vor primi diplome şi cadouri pentru participare. După această vizită, elevii făgărăşeni sunt aşteptaţi în Germania pentru a cunoaşte şcoala oaspeţilor lor de acum.
Loredana SOCIANU

LĂSAȚI UN MESAJ