Educaţie prin artă şi muncă

0
150
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

scoala-specialafeteAu pictat, au cusut şi au confecţionat fel de fel de obiecte de artizanat. Este vorba de copiii din şcolile speciale din Făgăraş şi Victoria. Aceştia s-au întâlnit vineri, 30 octombrie la Victoria în cadrul unui parteneriat intitulat „Educaţie prin artă şi muncă“.

scoala-specialamultiPrima activitate din cadrul parteneriatului încheiat între Şcoala Specială de la Colegiul Tehnic „Aurel Vijoli“, Centrul de plasament „Casa Maria“ din Făgăraş şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Victoria a reunit peste 40 de copiii. Activitatea a avut ca scop educarea copiilor prin muncă şi artă. „Este prima activitate organizată în cadrul parteneriatului în care copiii vor executa lucrări pe ateliere special amenajate de noi. Aici, ei vor avea ocazia să-şi arate îndemânarea“, ne-a spus Viorica Poparad, directoarea Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Victoria.

scoala-specialamester„Copiii din Făgăraş sunt foarte încântaţi de tot ceea ce se întâmplă aici, iar ideea de a face ateliere de lucru împreună cu copiii din Victoria este foarte benefică“, ne-a spus Cerasela Dogaru, şefa centrelor de plasament din Făgăraş.
„Acest parteneriat s-a născut din dorinţa de a educa copiii prin ergoterapie, art-terapie şi această activitate vine în sprijinul terapiei prin muncă şi dezvoltată spre artă“ ne-a spus Florin Graur de la Şcoala Specială de la Colegiul Tehnic „Aurel Vijoli“.

scoala-specialapict-mascaDe asemenea la acest eveniment au participat şi reprezentanţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială din Braşov. „Toate aceste activităţi care se desfăşoară sunt foarte importante şi binevenite având în vedere atât aspectul educaţional al copiilor cât şi socializarea, integrarea lor în colectivitate şi de asemenea petrecerea timpului liber. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului se află în subordinea Consiliului Judeţean Braşov, instituţie care asigură finanţarea pentru toate aceste instituţii care sunt partenere în acest proiect. Din acest motiv vreau să vă spun că există o preocupare continuă pentru ca aceşti copii să se poate integra cât mai bine şi să ducă o viaţă cât mai normală“ ne-a spus Mihaela Barbu, director adjunct la Direcţia de Asistenţă Socială Braşov.

Timp de câteva ore, copiii au avut ocazia să realizeze tot felul de obiecte de artizanat, în cadrul celor 3 ateliere: „Croitoraşul cel Viteaz“, „Pictori iscusiţi“ şi „Mâini îndemânatice“.

Astfel de activităţi vor mai avea loc şi în perioada următoare. Organizatorii vor în acest fel să-i ajute pe aceşti copii să aibă mai multă încredere în ei.
(Mihaela BĂRGĂOANU)

LĂSAȚI UN MESAJ