Eclipsa parţială de Soare , marți 25 octombrie

0
57
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Eclipsa parţială de Soare din ziua de 25 octombrie va putea fi urmărită pe tot teritoriul țării, cel mai bine se va vedea în nord – estul țării, potrivit Observatorului Astronomic “Amiral Vasile Urseanu”. Acesta va fi deschis mai devreme pentru vizitatorii care doresc să vadă eclipsa. La fel și Observatorul Astronomic al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii “Răsvan Angheluţă” din Galaţi.
Marți, pe 25 octombrie va avea loc o eclipsă parţială de Soare, vizibilă în Europa, Asia şi nord-estul Africii. Eclipsa începe mai devreme în nord-vestul României, și mai târziu în sud-est, dar diferența față de București este de doar +/- 10 minute, potrivit Observatorului Astronomic “Amiral Vasile Urseanu”.
La București și Galaţi, eclipsa va începe la ora 12 și 26 minute şi se va termina la ora 14 și 52 minute. Punctul maxim va fi la ora 13 si 39 minute.
Următoarea eclipsă de Soare vizibilă din România va avea loc pe 29 martie 2025 şi va putea fi observată doar în zona vestică şi nordică a României, magnitudinea fiind foarte mică, de 0,04.

LĂSAȚI UN MESAJ