Elevii din mediu rural din Țara Făgărașului fac școală online, fără a întâmpina prea multe probleme. Dacă ieri vă prezentam situația din comuna Șinca astăzi rămânem în aceiași zonă geografică, respectiv în comuna Șinca Nouă. În instituția de învățământ de aici, învață în jur de 200 de elevi din a I -a până în a VIII -a care potrivit primarului Dumitru Flucuș, își desfășoară activitatea online fără probleme.
De asemenea, zeci de familii din Șinca Nouă se bucură de o reîntregire a familiilor prin prezența fiilor și fiicelor, studenți care învață online de acasă.
Ministrul Educaţiei Monica Anisie a declarat luni că învăţarea asistată de tehnologie continuă. Până în 12 iunie, toți elevii din ciclul primar, gimnazial, liceal, postliceal și profesional continuă școala online. Potrivit unui document al Ministerului Educației, mediile elevilor pentru anul școlar 2019-2020 vor fi încheiate după cum urmează:
Situația 1: dacă elevul are cel puțin două calificative/note pe semestrul al II-lea, se încheie situația școlară semestrială cu aceste calificative/note.
Situația 2: dacă elevul are doar un calificativ/o notă pe semestrul al II-lea se poate valorifica activitatea desfășurată online pentru al doilea calificativ/a doua notă.
Situația 3: dacă elevul are doar un calificativ/o notă pe semestrul al II-lea, dar nu se poate valorifica activitatea desfășurată online, al doilea calificativ/a doua notă pentru semestrul al II-lea va fi considerat calificativul/nota care reprezintă media elevului din primul semestru.
Situația 4: dacă elevul nu are niciun calificativ/nicio notă în semestrul al II-lea, media anuală devine media semestrului I.
Situația 5: dacă media din primul semestru este mai mică decât 5, atunci cadrul didactic decide împreună cu elevul data la care acesta poate susține o lucrare scrisă/proiect prin care să fie notat, iar nota de la această evaluare devine media anuală (ca la examenul de corigență)