Dulceață de liliac și de păpădie, de la producători din jurul Munților Făgăraș

1
132
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

La poalele munților, pământul fertil și oamenii gospodari fac casă bună – o combinație perfectă pentru hrană curată și produse locale de bună calitate.
Roadele Munților, food hub-ul creat de Fundația Conservation Carpathia, susține producătorii din Munții Făgăraș și introduce în portofoliu o serie limitată de produse unice: dulceața de păpădie și de liliac, ce pot fi comandate on-line.
,,Roadele munților – produse alese din Făgăraș culese,, este inițiativa Fundației Conservation Carpathia, un centru alimentar (food hub) care distribuie produse direct de la producători mici, tradiționali din comunitățile de la poalele munților Făgăraș. Toate ingredientele sunt naturale (proaspete sau procesate), vin de la producători locali din jurul Munților Făgăraș și sprijină un sistem sănătos de producție și consum.
Fierte în ceaune, de cele mai multe ori la foc de lemne, roade ale pământului se ‘împletesc’ în borcane ce ajung pe masă, la oraș.
Multe alte povești cu ingrediente inedite găsiți pe pagina Roadele Munților, unde un coșcoman dat înseamnă un motiv în plus pentru ca un localnic să îsi ducă mai departe pasiunea pentru produse cu rețete simple și gustoase.
Din 2009, Fundația Conservation Carpathia implementează în zona Munților Făgăraș cel mai amplu proiect de conservare privată a pădurilor, derulează campanii de reîmpădurire a suprafețelor tăiate în trecut, aplică un management modern, non-invaziv al faunei sălbatice și sprijină comunitățile locale pentru dezvoltarea unei economii verzi, bazată pe afaceri durabile, care să aducă un trai mai bun în zonă, în armonie cu natura.

1 COMENTARIU

  1. Oaaau, dulceata de liliac nu am mancat pana acum. Oare o sa gasesc la Festivalul traditiilor locale? Ce fain ar fi

LĂSAȚI UN MESAJ