Duce o viaţă chinuită, dar mai are totuşi o speranţă

0
159
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

aurel calin  fata

Viaţa a fost crudă cu mulţi dintre semenii noştri, iar unii parcă au o cruce mult prea grea de dus. Este şi cazul lui Aurel Călin din oraşul Victoria. Bărbatul are 55 de ani şi de la vârsta de 30 ani este ţintuit la pat din cauza unei afecţiuni cronice. În ciuda situaţiei sale, el a reuşit să rămână optimist. Mai mult decât atât, bărbatul îşi petrece mult timp pe internet şi şi-a făcut foarte mulţi prieteni pe site-urile de socializare. A ajuns chiar să îi consilieze pe unii dintre ei care aveau gânduri sinucigaşe.

Povestea bărbatului din Victoria, ţintuit la pat de zeci de ani este cunoscută în zona Făgăraşului. El a lucrat la un atelier de tâmplărie şi, din cauza curentului din hală, a căzut la pat, diagnosticat cu spondiloză anchilozantă. Soarta a făcut ca bărbatul să rămână la mila vecinilor. Mama sa, care îl îngrijea, s-a stins din viaţă în urmă cu câţiva ani, iar fratele său a suferit mai multe accidente rutiere, în urma cărora a rămas şi el paralizat.

Aurel Călin este îngrijit acum de o tânără pe care o plăteşte din puţinul pe care îl are. Mai precis, o pensie de 450 de lei, un ajutor de 230 de lei şi banii de însoţitor de 536 de lei. În total venitul, bărbatului este de 1200 de lei pe lună, însă după ce îşi achită facturile, îngrijitoarea şi îşi cumpără medicamente, rămâne cu foarte puţini bani pentru traiul zilnic. De aceea, sprijinul vecinilor săi a ajuns nepreţuit.

aurel calin  PC
Să fii ţintuit în pat pentru tot restul zilelor, să trăieşti din mila vecinilor şi să ieşi din casă de patru ori pe an este un scenariu sumbru. Însă, pentru Aurel Călin nu este un scenariu, ci viaţa de zi cu zi. El nu îşi doreşte foarte multe de la viaţă. Nu îşi doreşte să fie un performer, să poată alerga, nu îşi doreşte nici măcar să poată merge din nou. Nu îndrăzneşte nici măcar să viseze. Tot ce îşi doreşte este să poată să iasă mai mult din casă. Însă pentru asta are nevoie de un mijloc de transport.

Toţi cei care au o inimă mare şi doresc să îl ajute pe Aurel Călin să-şi împlinească dorinţa de a se deplasa, o pot face. El îşi pune toată nădejdea în semenii săi, în ajutorul lor, fără de care nu ar putea trăi. O viaţă chinuită, dar totuşi o viaţă.
Iulia GRECU

LĂSAȚI UN MESAJ