Dotări pentru întreținerea spațiului piscicol din comuna Șercaia

0
549
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

UAT Comuna Șercaia cu sediul la Șercaia, Strada Principală, nr. 82, jud. Brașov , derulează, începând cu data de 07.03.2023, proiectul ,,Dotări pentru întreținerea spațiului piscicol din comuna Șercaia,,  proiect selectat  de Asociația Păstrăvarii Făgărașului în cadrul Programului Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime  2014 -2020, Prioritatea Uniunii Nr. 4: Creșterea gradului de ocupare a forței de muncă și sporirea coeziunii teritoriale. Măsura Nr.3 : Diversificarea activităţilor, crearea de locuri de muncă în afara sectorului pescăresc- din cadrul implementării strategiei Asociației Păstrăvarii Făgărașului- www.pastravariifagarasului.ro. Valoarea eligibilă a proiectului este de 704.529,77 lei.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă promovarea cresterii economice, a incluziunii sociale, a creării de locuri de muncă și sprijinirea inserției profesionale și a mobilității forței de muncă în cadrul comunităților care depind de pescuit și de acvacultură, inclusiv diversificarea activităților din domeniul pescuitului.
Suprafața pe care UAT Comuna Șercaia își desfășoară activitatea are un potențial mare pentru activitățile piscicole datorită poziției, lângă malul Oltului, dar si a numărului mare de râuri afluente acestuia care se află pe teritoriul Comunei Șercaia.
Pe teritoriul Comunei Șercaia, se desfășoară activitate piscicolă în cadrul păstrăvăriilor de pe pâraiele Urășa, Șercaia (Șinca), Găvan și pescuit sportiv amator pe râul Olt, în principal, dar si pe pâraiele din comună.
Proiectul propune achiziția de buldoexcavator, cu cupa și dispozitiv de taluzare, braț tocător pentru vegetație și remorcă de transport.
Achiziția este necesară pentru protejarea bazinului hidrografic din Comuna Șercaia, în scopul dezvoltării activităților piscicole, care să devină prioritare între oportunitățile de pe piața muncii, pentru tinerii din zona de implementare a proiectului.
De asemenea pentru protejarea mediului piscicol din comună, prin activități de taluzare, curățire a vegetație și amenajare a malurilor, pâraielor și râurilor din comună.

LĂSAȚI UN MESAJ