Doi fermieri din zona Făgărașului au fraudat APIA cu peste 2 milioane de lei

0
2382
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a doi fermieri care au obținut pe nedrept fonduri nerambursabile de peste două milioane de lei din partea APIA. De asemenea, a fost trimisă în judecată și o Societate Cooperativă, pentru săvârșirea infracțiunilor de: folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată (2 fapte) și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată. Firma are sediul în localitatea Săvăstreni , comuna Recea.
Potrivit rechizitoriului procurorilor DNA, cei trei inculpați, doi fermieri și societatea, în calitățile menționate mai sus, ar fi depus, în perioada 2010-2018, la A.P.I.A., mai multe documente cu un conținut nereal pentru a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică, pentru suprafețe de teren pe care nu le dețineau în realitate.
În același context, în perioada 2010-2018, unul dintre inculpați  ar fi omis să anunțe în termenul legal Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) în legătură cu faptul că nu va exploata agricol mai multe suprafețe de teren.
Prin aceste demersuri, inculpații ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 2.067.009 lei, sumă cu care A.P.I.A. s-a constituit parte civilă. În cauză s-au dispus măsuri asiguratorii față de toți inculpații. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Brașov cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ