Doar 100 de făgărăşeni „vor” locuinţă ANL

0
28
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Au avut la dispoziţie toată luna februarie pentru a-şi depune dosarele la primărie. Cu toate că peste 1.000 de făgărăşeni şi-au depus cereri pentru o locuinţă ANL, în final doar aproximativ 100 şi-au completat şi dosarele. Locuinţele vor fi date spre folosinţă pe măsura finalizării lor.

 

La şedinţa de Consiliu Local din luna ianuarie, aleşii au hotărât alocarea unei  părţi din totalul locuinţelor ANL profesorilor şi medicilor. Însă acest lucru nu a fost pe placul Agenţiei Naţionale a Locuinţelor, care a dat aviz nefavorabil acestei hotărâri. Din acest motiv, la ultima şedinţă, consilierii fost nevoiţi să supună din nou la vot respectiva hotărâre, renunţând însă la prevederea anterior menţionată.

„Propunerea noastră, votată data trecută – de a aloca un procent medicilor şi profesorilor sub 35 de ani care doresc o locuinţă ANL – nu a fost avizată favorabil de către Agenţia Naţională a Locuinţelor. Aceasta a considerat că este discriminatoriu ca un procent din totalul locuinţelor să fie destinat lor. Deşi legea lasă să se înţeleagă că, într-un anume fel, ar putea avea prioritate, totuşi când am vrut concret să putem avea o transparenţă totală, ni s-a sugerat să le suprimăm“, a spus primarul municipiului Făgăraş, Sorin Mănduc.

 

Chiar şi aşa, cei peste 1.000 de făgărăşeni care şi-au depus cererile au avut timp o lună întreagă să îşi completeze dosarul pentru a beneficia de o locuinţă ANL. Însă din aceştia doar în jur de 100 şi-au completat dosarele şi le-au depus la primărie în speranţa obţinerii unui apartament în respectivele blocuri. Pentru aceştia, vor fi date spre folosinţă  40 de apartamente, adică un singur bloc.

„O scară cu 20 de apartamente este finalizată, însă nu  au fost introduse utilităţile. A doua scară cu încă 20 de apartamente din acelaşi bloc este aproape de finalizare. Aşadar, doar 40 de locuinţe vor fi date spre folosinţă până la sfârşitul acestui an. Oricum, în acest an, nu vom schimba criteriile, aşa că făgărăşenii care vor întruni cele mai multe puncte vor avea întâietate“, a mai spus Mănduc.

Celelalte patru blocuri se află în diferite stadii de construcţie.

(Alina ROMAN)

LĂSAȚI UN MESAJ