Diplomă de excelenţă pentru Colegiul Naţional „Radu Negru“

2
140
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

De-a lungul celor peste 100 de ani de activitate, de pe băncile Colegiului Naţional „Radu Negru“ au ieşit sute de personalităţi care au adus o contribuţie importantă dezvoltării ţării noastre. În plus, rezultatele de excepţie obţinute la nivel naţional şi internaţional de elevii liceului făgărăşean i-au determinat pe reprezentanţii Guvernului să includă colegiul făgărăşean în galeria celor mai prestigioase instituţii de învăţământ  din ţară. În urmă cu câteva zile, liceul a primit o diplomă de excelenţă pentru întreaga activitate.

Istorie de 112 ani

Făgăraşul şi locuitorii săi au ajuns cunoscuţi, de-a lungul timpului, atât în ţară cât şi peste hotare, şi datorită renumelui Liceului „Radu Negru“. Sute de elevi au participat la olimpiade şi concursuri naţionale şi internaţionale şi au adus faimă liceului şi oraşului nostru. Mulţi dintre ei au ajuns somităţi în materie, aşi în domeniul lor de activitate, în ţară şi străinătate.

Colegiul Naţional „Radu Negru“ poartă pe umeri o istorie de peste 100 de ani, o istorie a generaţii întregi de elevi care au adus cinste Făgăraşului. După mai bine de un secol, instituţiei de învăţământ făgărăşene i-a fost recunoscută valoarea în mod oficial. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au acordat de curând liceului o diplomă de excelenţă instituţională.

„Ne-am bucurat foarte mult la zilele trecute când, pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean, a apărut anunţul că şi colegiul nostru a obţinut, alături de alte 4 colegii din municipiul Braşov, diplomă de excelenţă instituţională. Am sperat din tot sufletul că vom obţine această diplomă pentru că „Radu Negru“ funcţionează de 112 ani, iar în acest corp de clădire, de 101 ani. Acesta a fost unul dinte criteriile pentru obţinerea acestei diplome“, a spus Elena Micu, directoarea Colegiului Naţional „Radu Negru“.

Recunoaşterea oficială a prestigiului instituţiei de învăţământ a fost realizată după ce reprezentanţii colegiului au depus, în urmă cu câteva luni, un dosar în care au fost incluse mai multe date despre activitatea de învăţământ preuniversitar pe o perioadă de 100 de ani şi rezultatele de excepţie, în care au fost cuprinse numele absolvenţilor şcolii care în timp au adus o contribuţie importantă la dezvoltarea economiei, educaţiei, artei, ştiinţei, sportului. De asemenea, dosarul a mai ilustrat contribuţia şcolii la creşterea actului educativ, baza materială şi pregătirea cadrelor didactice, care au fost alte criterii de acordare a diplomei.

„Liceul a avut o activitate prestigioasă şi diploma acesta nu se datorează generaţiei de acum, se datorează tuturor promoţiilor de absolvenţi, de la înfiinţarea liceului, iar acum este momentul să mulţumim tuturor generaţiilor de profesori, de elevi, de directori care au făcut din acest liceu ceea ce este astăzi, o mândrie a oraşului, a judeţului şi a ţării“ a mai spus Elena Micu.

Absolvenţi de prestigiu

Din cartea de aur a absolvenţilor liceului se numără sute de personalităţi, cum ar fi Ovidiu Trănea, Traian Herseni, Remus Răduleţ, Liviu Streza, Virgil Fulicea, Octavian Paler, Mihai Sin, Dan Tulbure, Mihai Coman, Paul Goma, Olimpiu Nodea, Cornel Teulea, Eugen Ovidiu Chirovici şi mulţi alţii.

De pe băncile acestei şcoli făgărăşene au ieşit peste 300 de  personalităţi  ale  vieţii sociale, ştiinţifice, culturale şi sportive şi peste 5000 absolvenţi de facultăţi.

Cea mai mare performanţă a elevilor liceului îi aparţine lui Dan Nicuşor, care, în anul 1987, a obţinut Premiul I la Olimpiada Internaţională de Matematică de la Havana şi premiul I la Balcaniada de Matematică de la Atena, iar în anul 1988, a obţinut premiul I la Olimpiada Internaţională de Matematică de la Sydney.

Un alt elev de excepţie al liceului, laureat al multor olimpiade internaţionale, a fost Mircea Dincă, elev al şcolii între anii 1995-1999.

(Mihaela BĂRGĂOANU)

2 COMENTARII

  1. Ma simt onorata sa fi terminat un asemenea Liceu de prestigiu, aproape acum 30 de ani si pe aceasta cale tin sa transmit cele mai calde felicitari tuturor profesorilor care si-au adus aportul la pregatirea unor generatii de elevi de exceptie!
    Salutari din Sydney fostilor colegi din a XII-a MFA promotia 1981!

LĂSAȚI UN MESAJ