Dincolo de Brâncuşi

0
44
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

lansare-carte-dincolo-de-brancusi-invitatieFăgăraşul are mulţi oameni de valoare. Păcat însă că făgărăşenii îi cunosc pe prea puţini dintre ei. Horia Muntenuş este unul dintre oamenii cu care oraşul se poate mândri. Poet, prozator şi jurnalist, Horia Muntenuş şi-a concentrat atenţia asupra operei lui Brâncuşi. După ce şi-a făcut cartea cunoscută în întreaga ţară, volumul a fost lansat şi la Făgăraş.

Horia Muntenuş s-a născut în Ţara Făgăraşului, dar acum locuieşte la Cluj. Deşi este un cunoscut prozator, „Dincolo de Brâncuşi“ este prima carte prezentată făgărăşenilor. “Lansez pentru prima oară o carte la Făgăraş. Sunt născut în Ţara Făgăraşului, am copilărit aici, este o mare mândrie pentru mine că lansez această caret despre Brâncuşi aici, la Făgăraş.Cartea se referă la cel mai de seamă sculptor al secolului XX, ,,titanul sculpturii mondiale”, aşa cum l-au numit criticii de artă din întreaga lume”, ne-a spus autorul cărţii, Horia Muntenuş.
Printre făgărăşeni sunt şi oameni care l-au cunoscut pe Horia Muntenuş şi au fost plăcut surprinşi de operele sale. “În primul rând, mă bucur că Horia Muntenuş revine la Făgăraş, de această dată cu un volum de excepţie în care autorul pune în evidenţă valoarea lui Brâncuşi pentru români şi pentru cultura română”, ne-a spus scriitorul făgărăşean Cornel Teulea.

Lansarea cărţii „Dincolo de Brâncuşi“ este pentru Făgăraş şi făgărăşeni o onoare. “În zilele noastre, puţini oameni sunt printre cei care se ocupă şi de cultură. Am găsit în Horia Muntenuş un om care a reuşit să-şi dedice toată viaţa sa de până acum operelor lui Brâncuşi. Pentru mine a fost o surpriză plăcută să-l întâlnesc la Cluj. Am rămas prieteni şi am decis să-l ajut aici la Făgăraş şi l-am invitat să prezinte şi să facă cunoscută opera sa şi făgărăşenilor” a declarat primarul Sorin Mănduc.

Lansarea cărţii lui Horia Muntenuş a avut loc în sala Dietei din cetatea Făgăraşului. Mulţi dintre făgărăşenii iubitori de cultură au ţinut să fie prezenţi la lansarea acestui volum.
(Lavinia GHEORGHE)

LĂSAȚI UN MESAJ