Din nou la şcoală

0
18
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

simulare-bac-copii-pc-stgDupă scurta vacanţă de o săptămână, prilejuită de Sărbătorile Pascale, elevii şi preşcolarii au revenit, de luni, 12 aprilie în sălile de clasă. Abia ieşiţi din vacanţă, liceenii claselor a douăsprezecea vor avea de susţinut restul probelor de competenţe în cadrul examenului naţional de Bacalaureat.

Pentru majoritatea elevilor se anunţă o perioadă destul de încărcată. Mai ales pentru cei din anii terminali. Elevii clasei a VIII-a vor fi evaluaţi în vederea admiterii în clasa a IX-a de liceu. Proba de evaluare la limba şi literatura română este programată pe 4 mai, iar cea la matematică pe 12 mai. Elevii care vor absenta la una sau ambele probe le vor susţine într-o sesiune specială, în perioada 25 mai-2 iunie. Rezultatele la probele de evaluare vor reprezenta un sfert din media de admitere la liceu.

La rândul lor, liceenii din anii terminali au de trecut, până la finalizarea cursurilor, celelalte două probe de certificare a competenţelor: între 19 şi 29 aprilie, proba de calculator, iar între 31 mai şi 4 iunie, proba de limbă străină.
(Mihaela BĂRGĂOANU)

LĂSAȚI UN MESAJ