Detroit-orașul abandonat!

0
138
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html
Zeci de mii de câini fără stăpân au apărut pe străzile şi în casele abandonate din oraşul american Detroit, ameninţând oamenii rămaşi în această zonă.
Spre exemplu, aproximativ 20 de câini maidanezi au fost găsiţi recent într-o casă abandonată din Detroit, un oraş cu 700.000 de locuitori, care, la un moment dat, avea 1,8 milioane de locuitori. Un agent al Direcţiei pentru animale a Poliţiei din Detroit îşi aminteşte că a găsit animalele în subsolul clădirii, unde se acumulase apă pentru că hoţii furaseră părţi din conducte. „Câinii aveau o petrecere la piscină”, glumeşte agentul de poliţie, relatează site-ul agenţiei Bloomberg.

 Oraşul Detroit, fost centru al industriei auto din SUA, a devenit un pol al sărăciei din cauza crizei economice, iar numeroşi locuitori s-au mutat în alte zone. Detroit, care a devenit cel mai mare oraş american intrat în faliment, este în prezent un simbol al sărăciei şi violenţei urbane. Imaginile oferite de orasul în care s-a născut automobilul sunt grăitoare. După plecarea firmelor producătoare de automobile, în prezent oraşul numără 78.000 de clădiri abandonate. Aici au rămas doar câini fără stăpân, care atacă oameni, pisici şi sunt adunaţi în adăposturi temporare, 70% dintre ei fiind eutanasiaţi.

detroit3

Numărul maidanezilor din oraş este estimat la 50.000, afirmă Harry Ward, şeful Departamentului pentru controlul şi protecţia animalelor.

Numărul enorm al maidanezilor semnalează o criză umanitară, atrage atenţia Amanda Arrington, reprezentanta organizaţiei nonguvernamentale Humane Society of the United States, cu sediul în Washington, DC. „Situaţia din Detroit este aproape postapocaliptică, nu mai există companii, sunt doar oameni care stau în case şi câini pe străzi. Suferinţa animalelor are legătură directă cu suferinţa oamenilor”, explică Arrington.

LĂSAȚI UN MESAJ