Destinații pentru concediu, aproape. Ștranduri în zonă!

0
1864
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Odată cu sosirea concediului de vară fiecare dintre noi visează la mai multe zile de relaxare, de încărcare a bateriilor, de resetare a gândurilor. În rândurile de mai jos reporterii tvfagaras.ro au căutat pentru dumneavoastră cele mai apropiate locuri de relaxare.
Pentru iubitorii de apă avem în zonă cinci ștranduri, care mai de care, mai ofertante…
Începem cu cel mai vechi dintre ele ,,Ștrandul Viromet Victoria,,!
Ca în fiecare an, ștrandul Viromet atrage clienți atât din orasul Victoria, cât și din împrejurimi.
În interiorul ștrandului se poate face și campare cu cortul, contra cost.
Bazinele, în număr de două, au apă curată (se schimbă o dată pe lună) încălzită la 24 grade Celsius. Bazinul mare, destinat adulților, este de dimensiuni asemănătoare celor olimpice, cu adâncime de aproximativ 2 metri. Bazinul destinat copiilor, alăturat, are aceiași lungime, și are o adâncime de aproximativ 80 cm – un deliciu pentru copii.
Vizitatorii își pot lăsa lucrurile pe iarba din complex – fie pe cearceaful “din dotare”, fie pot închiria șezlonguri și umbreluțele aferente.strand victoria
Pentru distracție, se pot închiria terenurile de sport din incintă – tenis de câmp, baschet, tenis cu piciorul. De asemenea, se poate face și saună.
O altă opțiune de vară, pentru cei care nu au ajuns la mare o poate reprezenta ștrandul “Laguna Albastră” din Făgăraș.
Piscina are o formă interesantă, ieșită din clasicul și plictisitorul patrulater. Se întinde pe 2000 de metri pătrați și are apa încălzită, la 25 grade; adâncimea variază, între 100 și 180 centimetri. laguna albastra
Bazinele copiilor, în număr de 3, comunică cu cel mare, dar sunt delimitate și au adâncimi de la 20 la 40 de centimetri.
Șezlongurile sunt gratuite și sunt aranjate în jurul piscinei, unele dintre ele beneficiind și de umbrele.
În mijlocul bazinului se află un bar acvatic, în jurul căruia se pot servi băuturi răcoritoare sau pur și simplu se poate sta pe scaunele de inox scufundate în apă. De asemenea, în interiorul barului se poate sta la masă (de aceasta dată nescufundată!!!) și servi din oferta de băuturi a barului.
Amatorii de adrenalină pot utiliza bazinul de sărituri, aflat în imediata apropiere: câteva bloc-starturi, dar și 3 trambuline: 1,3 și 5 metri, oferă distracție celor care vor să sară în acest bazin adânc de 5 metri. Aceleași scări care duc la trambuline duc și spre cele trei tobogane, care sunt din greu “călărite” de amatorii de viteză. Deși nu foarte mari, schimbă în mod categoric atmosfera din ștrand.
Pentru distracție sau relaxare se poate face pescuit sportiv în cele trei lacuri din incinta ștrandului.
Pe terenurile de sport se poate juca volei, tenis sau fotbal.
Campingul din incinta ștrandului îți dă posibilitatea de a rămâne mai mult timp în zonă și de a te bucura de atmosfera din jur. Este permisă efectuarea focului și a grătarelor în zona de campare.
Complexul ,,Club Nova Ellite,,
Așa cum îi spune și numele, cel mai nou complex de relaxare din Făgăraș si-a deschis porțile zilele trecute. Cu o capacitate exclusivistă, aproximativ 100 de persoane complexul de agrement oferă: Club nova ellite
– loc de joacă pentru copii cu minipiscină;
– piscină cu apă încălzită, care noaptea prezintă un fascinant joc de lumini;
– piscină pentru volei în apă;
– foișoare pentru servit masa, terase acoperite;
– teren de badminton, volei și baschet cu suprafață de joc sintetică și instalație de nocturnă;
– teren de minifotbal cu suprafață de joc din gazon artificial și instalație de nocturnă;
– tenis de masa.
Pensiunea din apropierea ștrandului este compusa din 7 camere (6 camere cu pat dublu și 1 cameră cu pat dublu și canapea extensibilă). Televizor și cablu TV în fiecare cameră, telefon și internet. Interioarele sunt frumos decorate, cu elemente specifice .
Ștrandul de la ,,Băile Perșani,,
Ştrandul este amenajat în aer liber şi funcţionează doar pe perioada verii. Acesta este renumit pentru apele minerale clorurate, bicarbonate, sodice şi calcice, uşor feruginoase şi care dau culoarea maronie a apei. Aspectul închis al apei din bazinul ștrandului se datorează exclusiv proprietăţilor apei. La intrarea în complex eşti avertizat că este obligatorie folosirea duşului atât la intrarea cât şi la ieşirea din bazin şi că este totodată interzis accesul cu nămol în bazin. Bazinul este destul de lung, la intrarea principală are în jur de 1,35m, în capătul opus fiind mai adânc. Cei mici nu au fost uitaţi şi pot intra în bazinul mic, care comunică cu cel mare dar este separat printr-un grilaj, astfel încât copiii nu pot trece dintr-o parte în cealaltă. Apa în bazinul mare are o temperatură potrivită, mai caldă este în bazinul pentru cei mici.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
La intrarea în bazin există scări de acces, în stare destul de bună, singurul punct în minus ar fi suprafaţa alunecoasă de pe fundul bazinului.Punctul de atracţie al complexului este nămolul sapropelic. Acesta se găseşte în capătul opus al complexului, pe fundul unor bălţi mai mari. Aici, toată lumea, cu mic cu mare, se unge din cap până în picioare cu nămol şi apoi se usucă la soare, pe iarbă, până capătă o crustă asemănătoare cu pielea de elefant. Bălţile sunt frumos îngrădite cu gard din răchită iar în apropiere, trecând peste un podeţ artificial din lemn, ajungi într-o oază de verdeaţă cu iarbă multă şi un copac în mijloc şi băncuţe pe margine. Testele efectuate la un institut specializat din Neuchatel, Elveţia, au arătat proprietăţile de netăgăduit ale nămolului de la Perşani pentru tratarea diverselor boli ale oaselor, reumatismului, dar şi a altor afecţiuni. Se spune chiar că nămolul din Perşani este mai puternic decât cel din Techirghiol care este tot mai afectat de procesul de îndulcire a lacului şi medicii de pe litoral îşi trimit pacienţii din Ardeal la “tratament” la Perşani.
,,Ștrandul Zaragoza, Șercaia,, face parte din complexul turistic, Zaragoza și este situat la intrarea în Șercaia când vii de dinspre Brașov. Ștrandul, suficient de mare are amenajat pe marginea sa, șezlonguri și parțial, umbreluțe. Complexul turistic vă pune la dispoziție barul din incinta pensiunii, restaurantul, unde se pot organiza diferite evenimente (nunți, mese festive), sala de mese, locul de joacă special amenajat pentru copii, parcarea spațioasă.

LĂSAȚI UN MESAJ