Deșeurile de origine animală transformate în energie la Ucea

0
673
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Deșeurile de origine animală vor fi transformate în energie la Ucea. Ideea nu este nouă, proiectul unei stații de transformare a deșeurilor de origine animală în energie, a fost realizat acum câțiva ani, însă stația nu a mai fost pusă în funcțiune, deoarece firma Carmolimp, cea care a construit inițial stația, a obținut chiar și autorizarea de Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov încă din anul 2018, a intrat în faliment și nu a mai continuat proiectul. Recent noul proprietar a devenit Waste Energy Trading SRL din Bacău, care are în plan să pună în funcțiune stația de biogaz. Firma băcăuană, a început demersurile și a depus documentația în vederea obținerii autorizației de mediu.
Conform bzb.ro și a documentelor depuse la Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov, staţia va procesa deşeurile de origine animală (de la gunoi de grajd la materii aruncate de abatoarele sau de fabricile de producere a preparatelor de carmangerie), dar şi deşeuri de origine vegetală.
Zilnic, staţia va prelua o cantitate totală de 70 tone de deşeuri, din care 50 de tone de deşeuri de abatorizare, dejecţii animaliere, deşeuri de SNCU (ambalată) – produse alimentare improprii consumului uman, diferenţa fiind reprezentată de alte categorii de deşeuri.
Capacitatea staţiei este de 50 de tone de deşeuri pe zi, iar prin procesarea acestor deşeuri se va produce energie electrică şi apă caldă.

LĂSAȚI UN MESAJ