Demonstraţie practică la Bibliotecă

0
53
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Mai mulţi elevi făgărăşeni au învăţat ieri arta Amigurumi, dar şi multe lucruri extrem de interesante despre bijuteriile săseşti. Totul în cadrul unei întâlniri organizate de către Biblioteca Făgăraş, în cadrul proiectului de implementare a Clubului Hand Made.

Amigurumi este un cuvânt de origine japoneză şi înseamnă jucărie croşetată sau împletită, umplută cu material moale, de exemplu lână. O astfel de artă a fost explicată şi ieri în faţa a zeci de elevi din municipiu de către o membră a Clubului Hand Made, Elena Moglan. Aceasta şi-a expus şi câteva lucrări realizate cu croşeta, care au plăcut foarte mult tinerilor.

Pe lângă explicaţiile pe care membra Clubului Hand Made le-a oferit celor interesaţi, dar şi demonstraţia practică pe care aceasta a susţinut-o, elevii au aflat apoi arta bijuteriilor săseşti, în cadrul unui seminar de educaţie estetică, prezentat de directorul Muzeului Valer Literat, Elena Băjenaru.

După prezentare, elevii au primit câte un chestionar pe care l-au completat, iar după evaluare aceştia au primit câte un atestat de participant la seminarul de educaţie estetică.
Nu este singura activitate pe care instituţia a realizat-o ieri. A fost organizată şi o expoziţie de carte cu prilejul Zilei Naţionale a României.

Întâlnirea de ieri a fost a treia în cadrul proiectului de Implementrare al Clubului Hand Made, club de promovare a creatorilor din Ţara Făgăraşului.
Aşa încât membrii Clubului Hand Made vor pregăti cu siguranţă alte expoziţii în perioada următoare, de această dată cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Expoziţii la care sunt aşteptaţi cât mai mulţi făgărăşeni.
(Alina ROMAN)

LĂSAȚI UN MESAJ