Demersuri pentru reabilitarea „drumului rușinii“ dintre Șercaia și Hoghiz

2
41
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

drum-sercaia-hoghiz-300x225Săptămâna aceasta, Guvernul a adoptat hotărârea prin care DJ 104 Şercaia – Hoghiz, cunoscut drept „drumul ruşinii”, a fost clasat din drum judeţean în drum naţional, după ce autorităţile judeţene au făcut mai multe demersuri în acest sens.Consiliul Judeţean Braşov a solicitat ca şoseaua, care se află într-o stare avansată de degradare de mai mulţi ani, să fie preluată de Compania de Drumuri, astfel ca lucrările de modernizare a acesteia să poată fi finanţate de Guvern. Conform hotărârii de Guvern adoptată miercurea aceasta, drumul a fost preluat şi dat în administrarea Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură, Investiţii Străine, Parteneriat Public-Privat şi Promovarea Exporturilor, trecut în domeniul public al statului, precum şi încadrat în categoria funcţională a drumurilor de interes naţional, „în vederea realizării de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – S.A., a activităţilor de interes naţional în domeniul administrării drumurilor naţionale”.Deocamdată, nu se ştie însă când vor începe reparaţiile efective, atât de mult aşteptate de cătrecei care sunt nevoiţi să circule pe această şosea plină de gropi uriaşe şi de denivelări. Vicepreşedintele CJ Braşov, Mihai Popa, a susţinut că, anul acesta, ar putea fi demarată licitaţia pentru stabilirea firmei care să elaboreze un nou studiu de fazabilitate şi proiect tehnic, astfel încât la începutul anului viitor să demareze licitaţia pentru demararea lucrărilor de reabilitare. „Există o documentaţie tehnică pentru reabilitarea acestui drum, dar a fost elaborată în urmă cu mai mulţi ani, astfel că valorile nu mai sunt de actualitate. Potrivit devizului de atunci, reabilitarea costul lucrărilor era estimat la 22 de milioane de euro. Dacă va fi gata documentaţia anul acesta, estimez că vara viitoare ar putea începe lucrările”, a precizat Mihai Popa.
Sursa:newsbv

2 COMENTARII

  1. Acum este momentul: In 2014 Fondurile Europene nerambursabile se Acorda si la noi la fel de Usor ca si in celelalte state membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Afli mai multe detalii pe site-ul:Fonduri Europene Nerambursabile Ro

  2. HA ha ha , fondurile europene au un mecanism de urmarire supravegheat de foruri europene !
    Un cent nu se mai poate fura de cind cei din Europa sufla si in iaurt de cind au patit-o cu ciorba alta data !Asa ca savele , bardasuci , motoci ,bogdani ,mehedinti etc nu o sa fie interesati de lucrari cu fonduri europene ,fara parandaraturi , ca cele cistigate cu pietre de riu puse decor de pe bulevard pe covoare de cauciuc , ori furtun de 25 de bani metrul ingropat in gazonul de la DN1 , platit la greu la pret de 250 lei \ metrul furtun ,bani „mutati ” din banul publici !Asa ca o sa fim campioni la pierdut , fonduri europene si pe 2014 ca si anul trecut , ca si in 2012 ca si in 2011 ca si de cind ne stim !Eventual se va dubla nr lebedelor din lacul cetati , chit ca fiecare lebada va costa bugetul local ,cit o vaca cu lapte !Vivat incompetenta !

LĂSAȚI UN MESAJ