Demersuri pentru obținerea documentelor de identitate pentru romii din cartierul Galați

0
444
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Prefectul Cătălin Văsii a avut joi o întâlnire dedicată situaţiei romilor care nu deţin documente de identitate din comunităţile aflate pe teritoriul judeţului Braşov.
În cursul întâlnirii a fost prezentată situaţia comunităţii de romi din cartierul Galaţi şi demersurile făcute în scopul obţinerii documentelor de identitate pentru toţi locuitorii zonei, conform bzb.ro. De altfel, s-a discutat şi situaţia de blocaj la care s-a ajuns din cauză că legislaţia condiţionează eliberarea cărţii de identitate de domiciliu. Totodată, a fost ridicată şi problema parcelării terenurilor pe care s-au ridicat în mod nelegal locuinţe, actualizarea nomenclatorului stradal, atribuirea numerelor administrative.
Prefectul a propus ca, până la o eventuală schimbare a legislaţiei, Asociaţia Partida Romilor „Pro Europa” să pună la dispoziţie lista persoanelor de etnie romă fără documente de identitate, urmând să se facă demersuri pentru ca acestea să obţină cărţi de identitate provizorii – singura soluţie legală în acest moment.
De asemenea, reprezentantul Guvernului în teritoriu a declarat că sprijină demersul de elaborare unei propuneri de schimbare a legislaţiei privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, urmând ca un document în acest sens, elaborat după consultarea cu serviciile locale de Evidenţă a Persoanelor şi cu reprezentanţii Asociaţiei Partida Romilor „Pro Europa”, să fie trimis Ministerul Afacerilor Interne.
La discuţia cu prefectul a participat deputatul Cătălin Manea- vicepreşedinte al Comisiei pentru drepturile omului, culte şi minorităţi naţionale din Camera Deputaţilor, Ionuţ Androne – președinte Asociaţia Partida Romilor „Pro-Europa”- organizația județeană Brașov, Carmen Şchiopu – şef al Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Braşov, Liliana Kadar- şef serviciu Evidenţa Persoanelor în cadrul Direcţiei Judeţene Comunitare de Evidenţă a Persoanelor, Ciprian Codescu – şeful Serviciului Ordine Publică din Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Florin Plopeanu – şeful Serviciului Ordine şi Linişte Publică din Poliţia Locală Braşov şi Cosmin Helerea – expert local în problemele romilor din cadrul Primăriei Făgăraş.

LĂSAȚI UN MESAJ