Sărbătoarea Naşterii Domnului bate la uşă iar gospodinele din Făgăraş şi-au întocmit deja lista pentru preparatele pe care le vor pune pe masa de Crăciun. Tradițiile privind masa de Crăciun variază de la țară la țară de-a lungul globului pământesc, reflectând cultura țării în care este celebrată. În multe țări preparatele din curcan sunt nelipsite de pe masa de Crăciun, în altele (Rusia, România, Republica Moldova etc.) cele din carne de porc,[1] pește (Polonia), iepure sau gâsca cu mere (Rusia . În România pregătirile încep din ziua de Ignat, când se taie porcii iar copiii merg la colindat (după Bolindeți[5]) și primesc covrigi, mere, nuci sau portocale. În ziua de Crăciun se servesc cârnați, caltaboși, sarmale, lebăr, piftie, tobă, salată de boeuf iar în unele case, brânza este nelipsită . De aceea, astăzi reporterii Făgăraş TV au ajuns în magazinul unde se produce şi comercializează brânză maturată. Este vorba de acele care trec printr-un proces mai îndelungat de „fermentare” pentru a ajunge la maturitate deplină. Aceste delicatese le găsiţi la Giusseppe Formageria.
Aşa că dacă doriţi să gustaţi un produs mai deosebit de sărbători, trebuie neapărat să treceţi pe la magazinul deschis de curând pe strada Libertăţii din Făgăraş, Giusseppe Formageria. Aici veţi fi întâmpinaţi de un personal amabil şi călduros care cu siguranţă va reuşi să vă cucerească papilele gustative.