Delegaţie italiană la Făgăraş

1
76
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Au vizitat Cetatea Făgăraşului şi au rămas plăcut impresionaţi de arhitectura monumentului, dar şi de istoria pe care o poartă pe umeri. Este vorba despre membrii unei delegaţii din Italia, din provincia Lombardia, care doresc o înfrăţire cu municipiul Făgăraş şi care au vizitat oraşul nostru, în urmă cu câteva zile. Dacă acest lucru va fi posibil, atunci italienii promit investiţii în municipiu, dar şi schimb de experienţă în mai multe domenii între cele două zone.

Înfrăţire cu un oraş lombard
O delegaţie italiană, condusă de Franco Antonio Pinardi, preşedintele Consorţiului Naţional de Firme din Italia, a poposit, joi, 17 februarie, pentru câteva ore, la Făgăraş. Scopul vizitei a fost acela de înfrăţire a municipiului Făgăraş cu unul din oraşele zonei Lombardia, a cărei capitală este celebrul  Milano.
„Am venit în România şi în Făgăraş pentru că iubim ţara, avem foarte mulţi prieteni aici. Şi vrem să insuflăm această dragoste pentru ţară şi parlamentarilor italieni pentru a veni şi ei în România şi în Făgăraş. Într-adevăr, există o posibilitate de colaborare cu Primărăa Făgăraş. Ne vom întoarce în Italia cu problemele pe care Primăria Făgăraş ni le-a adus la cunoştinţă şi vom încerca să găsim soluţii pentru rezolvarea acestor probleme. Pe viitor, vor mai fi astfel de întâlniri, intenţia noastră este să ne înfrăţim pentru că noi credem că sunt multe posibilităţi de finanţare în această zonă, dar şi pentru că italienii nu cunosc adevărata faţă a românilor. Sunt ospitalieri, buni gospodari şi foarte harnici“, a spus Franco Antonio Pinardi, preşedintele Consorţiului Naţional de Firme din Italia şi secretarul general al Confederaţiei Judecătorilor de Pace şi Fiscali din Italia.

Ajutor, investiţii, proiecte comune
Prin această posibilă înfrăţire, se doreşte şi schimbarea mentalităţii italienilor cu privire la români. Edilul-şef al Făgăraşului s-a arătat încântat de acest schimb de experienţă, mai ales că el vizează mai multe aspecte. Printre care posibile investiţii pe care italienii le-ar putea face în zonă, dar şi un schimb de experienţă la nivel de învăţământ, cultură, sănătate.
„Există o relaţie de colaborare pe care vrem să o avem cu o localitate din zona Lombardia, lângă Milano, pentru a stabili câteva punţi de legătură între Făgăraş şi această zonă. Noi am prezentat punctele tari ale municipiului, dar şi punctele slabe, acelea în care dânşii ne pot sprijini. De exemplu, în privinţa Spitalului „Aurel Tulbure“, serviciului de protecţie civilă, dar şi în privinţa unor proiecte de finanţare europeană pe care le-am putea dezvolta împreună. De asemenea, am dori să găsim soluţii pentru schimbarea combustibilului la centralele termice de cartier din gaz într-un alt combustibil, mai ieftin. Sperăm să găsim o cale de colaborare între şcolile făgărăşene şi cele din zona Lombardia, dar şi între bazele sportive“, a spus Sorin Mănduc, primarul municipiului Făgăraş.
Bineînţeles, întâlnirea nu s-ar fi putut încheia fără o vizită la Cetatea Făgăraşului, ocazie cu care invitaţii străini au rămas plăcut impresionaţi de simbolul oraşului.
(Alina ROMAN)

1 COMENTARIU

  1. Noi speram ca Domnul Pinardi, (care a facut deja multe lucruri bune pentru tara noastra), sa ne continue apararea identitatii in Italia cum a facut la primul congress a partidului identitatea romaneasca pe care l-am vazut pe youtube.
    Alina Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ