De vineri până luni s-a dublat numărul cazurilor de infectare Covid raportate, din școlile brașovene

0
850
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

De două ori mai multe cazuri de infectare cu Covid-19 au fost raportate, luni, din şcolile braşovene, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov. „Numărul celor confirmaţi a crescut, de vineri până acum, de la 11 la 24, în rândul elevilor, şi de la 7 la 10, în rândul personalului angajat. Astfel, pe lângă clasele aflate în online, din cauza indicelui pe localităţi, 12 clase cu 312 elevi au trecut în online pentru următoarele 14 zile. Raportat la numărul de infectări totale la nivelul judeţului, constatăm că cele din educaţie, atât în rândul elevilor, cât şi a personalului angajat, este mult mai mic”, a explicat Valentin Bucur, purtător de cuvânt al IŞJ Braşov, pentru bzb.ro.
Conform prevederilor, acum școala nu se mai închide la 3 cazuri confirmate deoarece s-a făcut o disociere. La un caz depistat în ciclul primar se închide clasa. La un caz depistat în clasele gimnaziale şi liceale se face anchetă epidemiologică şi se izolează contacţii. La 2 cazuri depistate la clasa de gimnaziu sau de liceu se închide clasa, timp de 14 zile.
Luni, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a reactualizat şi lista cu scenariile în care funcţionează şcolile din judeţ, în funcţie de rata de infectare Covid.
Astfel, potrivit acesteia, de marți, 16 februarie, 21 unităţi şcolare, din Cristian, Dumbrăviţa, Ghimbav, Hărman, Prejmer şi Sânpetru funcţionează în scenariul roşu.
În acest număr de 21 intră atât unităţile cu personalitate juridică, dar şi cele arondate la cele cu personalitate juridică.
Scenariul 3 înseamnă că rămân deschise grădiniţele şi clasele de nivel primar, de la clasa pregătitoare până la clasa a IV-a.
sursa:bzb.ro
sursa foto:bzb.ro

LĂSAȚI UN MESAJ