De ce avem nevoie de Evaluarea Națională la clasa a-II-a

0
138
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Evaluările de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a au fost introduse prin legea Miclea-Funeriu și sunt organizate la nivel național de 6 ani, primul an în care au fost administrate național a fost 2014-2015. Conform specialiștilor evaluările sunt bune deoarece obișnuiesc copiii cu condițiile de examen, însă în condiții total sigure pentru ei, pentru că rezultatele nu se trec în catalog și nici nu sunt anunțate în fața clasei, ci sunt confidențiale. Învățătoarea spune rezultatele fiecărui părinte în parte, căruia trebuie să îi arate și planul individualizat de învățare pe care l-a realizat pentru acoperirea lacunelor detectate la elev, dacă este cazul.
Pentru părinți reprezintă singura șansă să afle dacă învățătorul de la clasă subevaluează sau supraevaluează copiii. Este prima testare ale cărei subiecte sunt făcute de altcineva decât învățătorul de la clasă. Pot afla din timp dacă copilul are lacune majore, iar învățătorul trebuie să învețe părintele cum să intervină în vacanța de vară, pentru a remedia parte din problemele identificate.
Evaluarea Națională la clasa a II-a începe marți, 25 mai când elevii vor susține prima probă din cadrul Evaluării Naționale de la clasa a II-a la Limba Română scris. Urmează miercuri, limba română citit, apoi joi, 27 mai, matematică.
Calendar Evaluarea Națională pentru clasa a II-a 2021
– 25 mai 2021 – Limba română & limba maternă (scris)
– 26 mai 2021 – Limba română & limba maternă (citit)
– 27 mai 2021 – Matematică
– 28 mai 2021 – Limba română pentru minoritățile naționale (scris & citit)

LĂSAȚI UN MESAJ