Cursuri de educație montană la Casa Zmeilor de la Drăguș

0
232
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Asociația Montană Carpați Făgăraș are în implementare un program multi-anual de educație montană destinat exclusiv copiilor din școlile gimnaziale ale Țării Făgărașului. Programul este derulat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Brașov,  Serviciul Public Județean Salvamont Brașov, ghizi montani și alți specialiști acreditați. Obiectivele prioritare ale programului, sunt creșterea nivelului de educație și cultură montană în mediul tinerilor, respectiv promovarea și relansarea turismului montan de masă în Țara Făgărașului.
Într-o primă etapă a programului, sâmbătă, la pârtia de schi de la Casa Zmeilor, copiii de vârstă școlară de la școli din Țara Făgărașului, vor participa în două module, la cursuri de inițiere dar și de educație montană. Astfel, între orele 8.30 și 12.00, copiii vor fi inițiați în tainele schiului: echiparea corectă, descrierea echipamentului, obişnuirea cu echipamentul, alunecarea pe schiuri, frânarea în plug. După pauza de prânz, respectiv, între orele 13.30 și 17.00, copiii vor învăța: deplasarea în siguranță pe pârtie, ridicarea din căzătură, virajul în plug, urcarea cu teleschiul și coborârea pârtiei pentru începători, prin viraje cu frânare în plug.
În cursul anului 2022, programul se derulează  în 4 module distincte: ateliere de inițiere în schi alpin, ture montane, ture family și organizarea unei tabere cu specific montan. Targetul pe care Asociația Montană Carpați Făgăraș și la prognozat, este implicarea în program a unui număr de minim 150 copii ce vor fi inițiați în tainele muntelui. Programul se derulează cu sprijinul companiilor SACRED, DEMGY și DENICO din Făgăraș, respectiv RONDOCARTON Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ