
Au profitat de vremea caldă şi au ieşit în mijlocul naturii pentru a face curăţenie. Este vorba de tinerii de la centrul de plasament „Casa Maria“ şi de copiii cu nevoi speciale de la Colegiul Tehnic „Aurel Vijoli“. În colaborare cu Organizaţia Transmont, aceştia, ajutaţi şi de profesori, au ecologizat miercuri, 7 octombrie, întreaga zonă din jurul mănăstirii Făget-Boholţ.
Agitaţie mare în această dimineaţă la mănăstirea de pe Dealul Galaţiului. Zeci de tineri însoţiţi de profesorii lor s-au adunat pentru a igieniza întreaga zonă. Totul face parte dintr-un proiect mai amplu în care sunt implicaţi atât tinerii de la centrul de plasament, „Casa Maria“ cât şi copiii cu nevoi speciale de la Colegiul Tehnic „Aurel Vijoli“.
„Este vorba despre un proiect mai mare, din care fac parte centrul de plasament Casa Maria, Colegiul Tehnic Aurel Vijoli, Şcoala Specială, Şcoala Specială de la Victoria şi voluntarii Transmont. Proiectul este intitulat ,,Educaţie prin artă şi muncă”. Este vorba, de fapt, de o ecologizare a zonei Făget. Copii au fost împărţiţi în trei grupe. Cei mai mari au adunat coceni, apoi o altă grupă a făcut curăţenie în jurul unor copaci proaspăt plantaţi în primăvară, iar o altă grupă va strânge toate gunoaiele din zonă“, ne-a declarat Florin Graură, profesor la Şcoala Specială din cadrul Colegiului Tehnic „Aurel Vijoli“.
Alături de copii s-au aflat şi reprezentanţii Transmont Făgăraş. „În această acţiune a noastră, peste 30 de copii muncesc pentru a igieniza întreaga zonă. Ei sunt de mare ajutor pentru maicile de la mănăstire“, ne-a declarat conducătorul organizaţiei Transmont Făgăraş, Nicolae Mercurean.
Copiii, mereu dornici de astfel de activităţi, şi-au dat silinţa să facă treabă bună. „Copiii au fost extrem de încântaţi când au aflat de această activitate. S-au bucurat de această ieşire în natură. Iar de la muncă nu se dau în lături, mai ales când e vorba de o cauză bună“, ne-a declarat Cerasela Dogaru, directorul centrelor de plasament din Făgăraş. Următoarea activitate la care vor participa tinerii va fi la Victoria. „Următoarea activitate va fi un schimb de experienţă la Victoria, în care copiii de la şcoala specială de acolo vor prezenta un atelier al lor, de textile şi croitorie din piele“, ne-a mai declarat Florin Graură.
Copiii au reuşit să strângă zeci de saci de gunoi.
Laura RAMBA