Curăţenia începe cu tine!

0
97
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

curatenie-mihaConstruim, iar materialele de construcţii de care nu mai avem nevoie le aruncăm lângă europubele. Avem impresia că ne-am făcut datoria. Deşeurile din construcţii nu le-am lăsat la voia întâmplării. Întâmplător sau nu însă, aceste gunoaie nu au ce căuta alături de cele menajere. Ele trebuie colectate în saci speciali şi anunţat serviciul de salubritate din Primărie care se va ocupa de transportul lor la groapa de gunoi. Puţini dintre făgărăşeni ştiu însă cum stă treaba aşa că ne-am gândit ca în campania ,,Curăţenia începe cu tine’’ să includem şi această problemă.

curatenie-dicaPrimii care ne-au sărit în ajutor au fost reprezentanţii firmei Alufix. Ne-au donat saci menajeri pentru deşeuri provenite din construcţii pe care i-am dăruit făgărăşenilor aflaţi cu casa în lucru. ,,Ca firmă care-şi desfăşoară activitatea în oraşul Făgăraş şi noi dorim să fie curăţenie, fiind adepţi ai principiului că o societate sănătoasă nu poate exista fără un oraş curat. Am decis să ne implicăm şi noi în această campanie a dumneavoastră cu aceşti saci menajeri destinaţi deşeurilor din cadrul construcţiilor, mai ales că, în această perioadă, oamenii au un apetit deosebit pentru construcţii şi ne dorim un mediu mai curat şi să nu existe acel moloz pe care-l vedem pe marginea străzilor şi, care, nu ne-a făcut o faimă bună”, a declarat directorul de vânzări al firmei Alufix, Dragoş Duţu.
Poate campania noastră îi va ajuta pe toţi făgărăşenii să înveţe care este drumul deşeurilor provenite din construcţii.

,curatenie-andre,Făgăraşul este într-o continuă construcţie, se vede foarte bine. În urma construcţiilor, rămâne foarte multă mizerie. De multe ori, oamenii nu ştiu ce să facă cu ea. De multe ori, depozitează acele mormane de moloz lângă containere. Total greşit. Noi încercăm prin această acţiune să învăţăm oamenii că există saci menajeri în care se pot depozita deşeurile din construcţii, există anumite servicii care duc acest moloz la groapa de gunoi. Tocmai de aceea acţiunea noastră este de educare a oamenilor care lasă mizeriile aiurea şi nu le pun unde trebuie”, ne-a spus directorul săptămânalului Bună Ziua Făgăraş şi al Televiziunii Făgăraş, Alexandru Gherghe.

Oamenii pe care i-am întâlnit în campania noastră ştiau în mare parte ce au de făcut cu deşeurile. Astfel că au fost răsplătiţi cu un mici simboluri ale curăţeniei: saci menajeri.

Campania ,,Curăţenia începe cu tine’’ va continua până la sfârşitul lunii. Dacă vrei un oraş curat, implică-te alături de noi!

Lavinia GHEORGHE

1 COMENTARIU

  1. Pare a fi un lucru obisnuit.Din punctul meu de vedere ziarul face un lucru extraordinar!Educatie civica!Rara avis.Aceasta actiune poate fi complectata cu masuri coercitive,prin aplicarea sanctiunilor .Consiliul Local trebuie sa genereze aceasta activitate prin responsabilizarea factorilor subordonati(politie comunitara,scoli,serviciile de specialitate gospodarie,salubritate,mediu,urbanism etc).Trebuie instituite reguli clare,precise care sa conduca in final la constientizarea populatiei asupra raspunedrii personale privind curatenia orasului.Cine poate sa faca mai mult decit Buna ziua Fagaras,sa o faca!

LĂSAȚI UN MESAJ