Cum va fi vremea la sfârșit de săptămână

0
179
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Vineri avem o zi fierbinte cam peste tot. În sud şi est, va fi caniculã şi stresul termic va creşte. Spre searã, vin averse în sud-vestul țãrii, în Lunca Dunării dar şi în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali.
Vântul se va înteţi în regiunile sudice, sud-estice şi la munte, cu viteze de pânã la 50 km/h. Maximele pleacă de la 29 de grade la şi ajung până la 37 de grade în sud şi est.
În Transilvania, atmosferă va fi însorită şi doar pe la munte sunt anunţate câteva averse şi descărcări electrice din a doua parte a zilei. După prânz se ating 34 de grade în vestul provinciei.
În sud-vest urmează o zi însorită şi fierbinte. Se ating 35 de grade la umbră şi spre seară o să plouă în vestul Olteniei, îndeosebi în zonele înalte.
La munte, o să plouă din a doua parte a zilei, în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali. Vântul se înteţeşte şi temperaturile din staţiuni vor fi comparabile cu cele înregistrate astãzi.
La mare, se anunţă o zi însorită şi cãlduroasã iar vântul va avea intensificãri pe parcursul zilei. Pe plajã se ating temperaturi de pânã la 32 de grade şi disconfortul termic va creşte.
Nici sâmbătă nu scăpăm de caniculă şi de disconfortul termic: termometrele vor indica 36 de grade, la umbră şi nu se domoleşte nici vântul.
Şi duminica se menţine vremea caniculară: maximele vor ajunge la 35 de grade. Norii apar destul de rar, iar vântul mai are unele porniri.
Luni vremea va fi în continuare cãlduroasã, canicularã dupã-amiaza. Cerul va fi variabil şi vântul mai activ.
La munte, sâmbătă, instabilitatea creşte spre seară şi aşteptam ploi zgomotoase, e posibil să cadă grindina şi vântul va avea răbufniri.
Duminică, ploile se mai răresc şi vântul va continua să sufle mai tare în zonele de creastă.
Luni o să plouă pe suprafeţe mari şi se răcoreşte uşor. Vor fi şi fenomene electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi s-ar putea să cadă şi grindinã.
La mare, și sâmbătă vremea va fi foarte caldă, norii nu prea apar pe cer şi vântul mai are unele porniri.
Duminica se răcoreşte puţin însă tot cald o să fie. Pe plajă se ating 30 de grade, vântul nu se domoleşte şi apa mării va avea 27 de grade Celsius.
Luni se anunţă încă o zi caldă cu soare şi vântul mai scade în intensitate. Temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate duminică.
sursa: protv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ