Cum va fi vremea în perioada ,,babelor,,

0
138
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Daca vreți să știți care va fi starea voastră de spirit în acest an, cât de veseli sau deprimați veți fi, atunci nu trebuie să uitați de Babele de Martie. Începând cu 1 și până pe 9 martie se alege o zi sau o babă, care va anticipa starea de spirit, norocul și predispoziția fiecăruia, până la „babele” din anul următor. Cântăriți bine toate variantele înainte să luați decizia finală. Nu de alta, dar se spune că ziua respectivă  vă va influența atât starea de spirit, cât și norocul pe tot parcursul lui 2021. Cu alte cuvinte, o vreme frumoasă în ziua aleasă înseamnă că vă va merge bine tot anul, iar dacă aceasta va fi mohorâtă, trebuie să vă pregătiți pentru supărări şi necazuri. Deși a pornit ca o superstiție, alegerea babelor în primele zile ale lunii martie s-a transformat rapid într-un automatism pentru români. Modalitatea prin care ne alegem babele diferă de la o zonă la alta. Prin urmare, în unele zone ale țării, trebuie să țineți cont de ziua și data naşterii. Dacă aceasta este formată din două cifre, trebuie să le adunați, iar rezultatul obţinut reprezintă baba persoanei născute în acea zi. În alte zone ale ţării, puteți opta pentru o zi din cele nouă sau să raportați data aleasă la un eveniment important din viaţa dumneavoastră.
Fără să ne influiențeze în luarea deciziei, iată ce previziuni meteorologice ne transmite Agenția Națională de Meteorologie pentru următoarea perioadă. Următoarele două săptămâni vor aduce și maxime de 16 grade, dar și ger. În unele zone, temperaturile scad spre minus 9 grade. Vremea se va încălzi până în 6 martie, temperaturile ajungând până la maxime de 14 – 16 grade Celsius. Vor urma însă trei zile în care valorile termice vor scădea iar nopțile vor fi geroase, cu minime de pâna la minus 9 grade Celsius, potrivit prognozei meteorologilor pentru perioada 1 – 14 martie. În zona Transilvaniei, la începutul primei săptămâni, valorile termice diurne vor fi în creştere treptată, astfel că în zilele de 4 şi 5 martie vremea va deveni caldă, cu maxime medii de până la 12 grade, apoi se va răci brusc, iar media temperaturilor diurne se va situa în jurul a 3 – 5 grade, în intervalul 6 – 8 martie. După 9 martie, regimul termic va fi în uşoară creştere spre valori apropiate de normalul perioadei, medii ale maximelor de până la 7 – 8 grade. Temperaturile minime vor fi preponderent negative şi se vor situa în medie între -4 şi -2 grade, dar în nopţile din perioada 7 – 10 martie acestea vor fi mai scăzute, spre medii între -8 şi -5 grade.
Precipitaţii în general slabe cantitativ, vor fi pe arii restrânse în data de 1 martie şi din nou, cu caracter local şi temporar, începând cu 5 martie şi până la sfârşitul intervalului de referinţă.
La munte, vremea se va încălzi până pe data de 4 martie, când media regională a temperaturilor maxime va fi de 5 – 6 grade şi cea a minimelor de la -3 la -2 grade. Răcirea prognozată pentru intervalul 5 – 7 martie va determina maxime, în medie, în jurul a -2 grade şi minime, în medie, de cuprinse între -9 şi -7 grade.
În cea de-a doua săptămână a lunii martie, în ansamblu normală termic pentru această regiune, media temperaturilor maxime va creşte treptat spre zero şi două grade, iar cea a minimelor va ajunge la -6 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii, predominant ninsori va fi în creştere începând din data de 5 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ