Cum va fi vremea în luna ianuarie

0
254
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor, în România, pentru următoarele patru săptămâni.
În săptămâna 10 – 17 ianuarie 2022, cu excepția regiunilor vestice, valorile termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în sudul țării. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui excedent local în sud-vestul extrem al țării și a unui ușor deficit în nord-vest.
Pentru săptămâna 17 – 24 ianuarie 2022, meteorologii estimează că temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile sudice, dar și mai coborâte în zonele montane. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.
În ultima săptămână din luna ianuarie, respectiv săptămâna 24 – 31, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai coborâte la munte. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării.
În săptămâna 31 ianuarie – 07 februarie, mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate, local, în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va avea o tendință ușor deficitară, în majoritatea regiunilor.
Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.
Sursa:meteoromania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ