Cum va fi vremea de Crăciun

0
29
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

România va trece printr-o perioadă de încălzire treptată, mai ales de Crăciun. Maximele perioadei se vor înregistra în zonele din Vestul ţării, unde temperaturile vor fi chiar şi de 14 grade. Vremea rece se va menţine doar izolat, în nordul României şi în zonele depresionare, iar în partea de sud şi de est a ţării va apărea şi chiciura.
Pentru ziua de Crăciun, prognozele ANM arată o creştere a temperaturilor în jumătatea de vest a ţării şi mai lent în est. Marţi se vor înregistra temperaturi preponderent pozitive, iar în sud şi sud-est va fi ceaţă. În zonele de deal şi de munte, la altitudini joase, vremea se va încălzi puternic, iar temperaturile urcă până la 14…17 grade Celsius.
Miercuri, a doua zi de Crăciun, vremea va fi caldă, cu maxime cuprinse între 4 şi 14 grade, izolat va cădea lapoviţă şi ninsoare.
Românii care au ales să petreacă Crăciunul în străinătate vor avea parte de o vreme, în general, caldă, predominant ploioasă și în curs de încălzire.
Specialistul a mai spus că încălzirea preconizată pentru ziua Crăciunului, care va duce mercurul din termometre la valori de 10-12 grade şi în staţiunile montane, nu va reuşi să topească stratul de zăpadă deja depus.
Între Crăciun şi Revelion vor mai fi câteva pasaje frontale care vor aduce precipitaţii: ploi, lapoviţă şi ninsori, cu precădere pe 29-30 decembrie, în estul ţării.

LĂSAȚI UN MESAJ