Puține dintre gospodinele din Făgăraș pot spune cu mâna pe inimă, că știu cum se prepară corect un file de păstrăv. Însă cele care au participat la Festivalul Păstrăvului Făgărășean au avut ocazia de a vede cum se filetează un păstrăv și a studia fiecare pas al preparării a două rețete inedite. Este vorba de „File de păstrăv infuzat cu suc de cimbrișor și legume“ și „Chips de păstrăv cu legume“. Două rețete pe care chef Florin Baki a dorit să le împărtășească cu toți participanții de la Festivalul Păstrăvului Făgărășean.
Chef Baki le-a arătat curioșilor care este tehnica prin care păstrăvul rămâne fără oase. În timp ce prima bucată de păstrăv stătea la infuzat, bucătarul făgărășean a pregătit „Chips de păstrăv cu legume“. Montarea farfuriei a fost o altă curiozitate a făgărășenilor prezenți la lecția gratuită de gătit a chef-ului . După prepararea chips-ului, cheful a trecut la finalizarea farfuriei cu cel de-al doilea preparat, respectiv „File de păstrăv infuzat cu suc de cimbrișor și legume“. Amintim că, chef Florin Baki este făgărășean și în anul 2016 a câștigat concursul Arena Bucătarilor.