Cum preparăm știuca la cuptor

0
756
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Ingrediente:

– 2 kg știucă
– 8 roșii cherry
– 2 căței usturoi
– 2 crenguțe de tarhon verde
– codițe de ceapă verde
– 1 lămâie
– 100 ml ulei măsline
– 1 lingură amestec pudră de boia ardei , ghimbir, măghiran, rozmarin
– sare

Mod de preparare:

Știuca curățată și spălată se usucă cu ajutorul șervețelor de hârtie care absorb umiditatea.
Se spală și se curăță legumele.
Se amestecă mirodeniile măcinate cu sare, usturoi pisat și ulei de măsline.
Încrestăți știuca din loc în loc cu ajutorul unui cuțit ascuțit, astfel condimentele vor pătrunde mai bine și gustul va fi mai aromat.
Se pune știuca întreagă, neporționată, într-un vas de yena și se unge bine cu amestecul de ulei și condimente.
Se acoperă tava cu o folie și se lasă să se odihnească la frigider timp de minimum două ore.
După timpul de odihnă, se scoate tava din frigider și se îndepartează folia.
Se adaugă în interior și deasupra peștelui roșioare cherry și frunzulițe de tarhon verde.        Se stropește cu puțin ulei de măsline și se pune la cuptor timp de 30 minute. Peștele este gata când devine rumen.
Se taie codițele de ceapă verde rondele.
Se feliază lămâia.
La servire se adaugă frunze proaspete de tarhon, codițe de ceapă verde și felii de lămâie.
Poftă bună!

Proiectul ,, Dotări pentru întreținerea spațiului piscicol din comuna Mândra,, este un proiect finanţat prin PROGRAMUL OPERAŢIONAL PENTRU PESCUIT Şl AFACERI MARITIME 2014 – 2020, cu sprijinul Guvernului României şi Uniunii Europene şi întreprins de UAT Comuna Mândra

LĂSAȚI UN MESAJ