Cum preparăm crapul umplut

0
718
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Ingrediente:
– 1 crap mare,
– 1 pahar untdelemn (220 g),
– 2 cepe,
– 50 g stafide,
– piper, sare,
– 1 măr,
– 50 g nuci măcinate,
– icrele de la crap,
– 1/2 franzeluţă,
– 1 pahar cu lapte,
– 1 castravete murat,
– 4—5 măsline,
– 1 pahar cu vin alb
Mod de preparare:
Se curăţă peştele de solzi, se spală, se taie pe burtă în lung, se scot icrele (dacă are şi intestinele). Se  curăță capul de branhiile de sub operculi (urechi) şi se scoate osul amar de la baza capului. Se pun într-o tava patru linguri cu untdelemn şi ceapa tăiată mic şi se lasă pe foc să se înmoaie bine. Apoi se lasă deoparte să se răcească. După ce s-a răcit se amestecă cu stafidele, nucile, mărul ras pe răzătoare, sare, piper, icrele spălate şi fără pieliţe şi cu pâinea înmuiată în lapte şi stoarsă bine. Se amestecă totul bine şi se umple cu această compoziţie peştele. Se coase burta peştelui şi se aşază într-o tavă pe un sos preparat din untdelemn, ceapă tăiată solzi, castravete murat tăiat bucăţele mici, 4—5 măsline fără sâmburi şi vin. Se dă tava la cuptor şi se lasă să se frigă încet. Este gata când peștele este frăgezit
Poftă bună!


Proiectul ,, Dotări pentru întreținerea spațiului piscicol din comuna Șercaia,, este un proiect finanţat prin PROGRAMUL OPERAŢIONAL PENTRU PESCUIT Şl AFACERI MARITIME 2014 – 2020, cu sprijinul Guvernului României şi Uniunii Europene şi întreprins de UAT Comuna Șercaia

LĂSAȚI UN MESAJ