Ingrediente:
– capete și cozi de caras ( pentru gust, se pot adăuga capete și cozi de crap, dar în proporție mai mică)
– icre de pește
– 1 ceapă
– 1 ardei gras
– 1 morcov
– 5- 6 roșii
– sare
– 1 litru de borș de casă
– 3- 4 linguri cu oțet
– leuștean verde
Mod de preparare:
Se pune zarzavatul la fiert, în apă cu sare. Când e gata, se adaugă roșiile tăiate cubulețe și se toarnă borșul fierbinte cu 3-4 linguri de oțet. Se pun în oală, cu grijă, bucățile de pește. Se lasă să clocotească de câteva ori, să se pătrundă carnea de pește. Se adaugă icrele de pește pentru savoare! Se potrivește cu sare, iar după ce se oprește focul se adaugă leuștean verde, pentru aromă.
Poftă bună!
Proiectul ,, Dotări pentru întreținerea spațiului piscicol din comuna Șercaia,, este un proiect finanţat prin PROGRAMUL OPERAŢIONAL PENTRU PESCUIT Şl AFACERI MARITIME 2014 – 2020, cu sprijinul Guvernului României şi Uniunii Europene şi întreprins de UAT Comuna Șercaia