Cum este organizat accesul în instituțiile publice din Făgăraș după ultimile restricții

0
371
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Luând în considerare articolul 6 aliniatul 3 din decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 91  din 22 octombrie 2021, prin care  ,,Instituțiile publice și operatorii economici prevăzuți la alin. (1), vor întreprinde măsurile necesare pentru asigurarea accesului cetățenilor la serviciile publice oferite, în situații urgente (certificat de deces, certificat de naștere, etc.) și persoanelor care nu fac dovada vaccinării, trecerii prin boală sau testării, prin organizarea activității în mediul on-line, iar în spații deschise, la ghișee dispuse direct în exteriorul clădirilor sau în orice alte condiții care să asigure respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2,,Primăria Făgăraș a prezentat modul cum va fi organizat accesul în instituțiile publice din Făgăraș în urma adoptării noilor restricții la nivel național.
Casa Municipală de Cultură:
– la evenimentele organizate vor participa doar persoanele vaccinate, până la 30% din capacitatea maximă a spațiului.
Muzeul Țării Făgărașului și Biblioteca Municipală:
– accesul vizitatorilor și altor colaboratori este permis doar cu purtarea măștii de protecție și până la 30% din capacitatea maximă a spațiului;
– participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-Cov-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-Cov 2.
De asemenea, accesul în sediul Serviciului Public de Alimentare cu Energie Termică în sistem centralizat (S.P.A.E.T.) este permis doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală.
Accesul publicului în incinta Primăriei Municipiului Făgăraș și a direcțiilor și serviciilor subordonate Consiliului Local este permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării, verificate prin intermediul certificatului digital al UE privind COVID-19, care va fi scanat de personalul angajat. În cazul testării RT-PCR, rezultatul negativ trebuie să nu fie mai vechi de 72 de ore, iar în cazul unui test antigen rapid, rezultatul nu trebuie să fie mai vechi de 48 de ore.
Accesul persoanelor nevaccinate este permis în următoarele situații excepționale:
a) intrarea într-o incintă este permisă doar pentru persoanele care, în mod rezonabil, au motive justificate de a se afla în acea incintă;
b) în cazul în care este necesară doar predarea unor documente, colete etc., aceasta se realizează în afara incintei, direct persoanei căreia îi sunt destinate, cu respectarea măsurilor de precauție;
c) dacă este necesară intrarea în incintă, sunt obligatorii triajul epidemiologic și dezinfectarea mâinilor.
Așadar, prezentarea certificatului verde nu este obligatorie în următoarele cazuri:
Direcția de Asistență Socială Făgăraș:
-depunerea/ridicarea de documente în vederea acordării de prestații sociale.
Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor (SPCLEP):
– întocmire și eliberare certificate de deces și certificate de naștere;
– eliberare acte de identitate în următoarele situații: expirare – numai pentru cazurile medicale, schimbare nume, schimbare domiciliu, pierdere.
– oficiere căsătorii.
Serviciul de Taxe și Impozite:
– certificatele fiscale pentru înstrăinarea clădirilor, terenurilor și a mijloacelor de transport (sediul primăriei);
– depunerea declarațiilor fiscale pentru impunere clădiri, terenuri și mijloace de transport – ce urmează a fi înstrăinate (sediul primăriei);
– plata taxelor judiciare de timbru, taxa de buletin, taxa de salubritate, precum și impozitele (sediul Taxe și Impozite).
Serviciul Administrarea Domeniului Public (ADP):
– participanții în cadrul procedurilor judiciare, disciplinare, contravenționale sau administrativ-jurisdicționale.
Poliția Locală Făgăraș:
– conducerea la sediul instituției a persoanelor în vederea stabilirii identității acestora;
– când o persoană se află în pericol iminent (îi este pusă în pericol viața sau integritatea corporală).

LĂSAȚI UN MESAJ