Matematica în germană, Gheorghe Lazea și Gieanina Sin

6
559
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Tinerii făgărăşeni care învaţă în limba germană pot studia de acum matematica şi în această limbă. Şi asta întrucât profesorii de matematică Gheorghe Lazea şi Gieanina Sin  vor lansa o culegere de probleme la o librărie.

 Săptămâna viitoare Librăria Birotex va fi gazda unui eveniment mai special. Doi profesori de matematică din oraş, Gheorghe Lazea şi Gianina Sin, vor lansa o culegere de probleme de matematică. Noutatea constă în faptul că nu este scrisă în limba română, ci în limba germană. „Am scris această culegere de exerciţii şi probleme de matematică în limba germană împreună cu fostul meu profesor din liceu, domnul Gheorghe Lazea de la Radu Negru. Ideea ne-a venit amândurora, într-un mod spontan. Am realizat această carte în special pentru copiii de la secţia de limbă germană, însă nu se adresează doar lor. Ea poate fi utilă şi celorlalţi elevi care învaţă în limba română. Sper să fie utilă şi să înveţe cât mai mult din ea“, a spus Gieanina Sin, profesor de matematică la Colegiul Naţional „Doamna Stanca“.
„Prezenta culegere de probleme este ideea nepotului meu, care mi-a zis bunicule, ştii că eu învăţ limba germană. Ar fi bine ca ceea ce scrii tu să pot să folosesc şi eu. Atunci am apelat la fosta mea elevă, pe care am iubit-o foarte mult şi căreia i-a plăcut matematica. Asta ne-a unit pe noi şi am ajuns la concluzia să realizăm prezenta culegere de probleme“, a spus şi profesorul de matematică Gheorghe Lazea. „Miercuri, la ora 17.00 vom avea o lansare de carte. Mă bucur că am intrat în noul an cu dreptul. Iată prima lansare de carte la Librăria Birotex. Este vorba de o carte de matematică, lansată de o fostă colegă de liceu, doamna profesoară Gieanina Sin, împreună cu un fost dascăl de liceu de-al meu, domnul profesor Gheorghe Lazea. Este o onoare pentru mine să lansăm această carte la Librăria Birotex“, a spus şi Radu Mitric de la Librăria Birotex.

Autorii spun că este o carte de suflet pentru ei şi asta întrucât Gianina Sin a fost eleva profesorului de matematică Gheorghe Lazea. Lansarea culegerii de matematică  dedicată elevilor claselor 5 -8 va avea loc miercuri, 25 ianuarie, la Librăria Birotex, începând cu ora 17.00.

(A.R.)

6 COMENTARII

 1. Felicitari Domnule Profesor,multumim de ce ati facut pentru noi,ce faceti si ce veti face pentru generatiile ce vor veni!

 2. Felicitari Domule profesor,sunteti neschimbat !!! Acelasi, neobosit dascal care scrie culegeri pentru elevi! Va mai aduceti aminte cum le scriati prin anii 1975-1979? Ma bucur ca am avut prilejul sa va intalnesc si sa ma invatati matematica!
  Cu stima!
  Corina (Gavrila)Popescu

 3. as fi tare curios sa mai vad la ce nivel au ajuns culegerile de probleme si mai ales in limba germana!
  Oricum felicitari si numai bine.
  Cu stima Valentin Mueller

LĂSAȚI UN MESAJ