CSM Făgăraș a fost acreditată ca Academie de Fotbal

0
1272
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

În urmă cu câteva zile Federația Română de Fotbal a publicat lista cu cluburile de fotbal din România care au fost clasificate ca Academii de Fotbal. Printre cele 69 de cluburi clasificate se află și CSM Făgăraș care a obținut 34,37 de puncte.
Clasificarea cluburilor s-a făcut pe baza unui proiect depus la Federația Română de Fotbal, de către clubul CSM Făgăraș, și supus spre analiză acesteia.
Anul acesta, în privința clasificării, CSM Făgăraș a fost, oarecum dezavantajată, deoarece nu a putut fi punctată la anumite capitole datorită faptului că în Făgăraș nu s-a mai făcut fotbal organizat de foarte mult timp. Astfel CSM Făgăraș a primit punctaj maxim la capitolul STRATEGIE ȘI FILOZOFIE, la capitolul ECHIPE ȘI JUCĂTORI, a primit punctaj parțial, deoarece nivelul de vârstă la care activează mulți dintre copiii clubului nu intră la clasificare. Cei mai mici de 15 ani, nu sunt punctați, deoarece nu participă la competiții de nivel național ci doar județean. La capitolul STAFF TEHNIC, au fost punctați doar antrenorii care au clasificarea de nivel Licența A și Licența B cu modulele la zi. La capitolul STAFF SUPORT nu au primit nici un punct, deoarece clubul nu are în organigramă psiholog, preparator fizic, nutriționist. Nu au fost punctați nici la capitolul REZULTATE. La acest capitol se luau în calcul rezultatele obținute în campionatul 2018/2019, când CSM Făgăraș nu era în campionatul Național. Punctaj parțial a obținut și la capitolele ANTRENAMENTE ȘI MECIURI (s-au luat în calcul programul anual competițional de antrenamente și jocuri pentru fiecare grupă de vârstă-participarea ,,timidă,, de la începutul anului competițional și-a spus cuvântul!), INFRASTRUCTURĂ ȘI FACILITĂȚI, chiar dacă în ultima perioadă au fost amenajate alte patru terenuri de antrenament, acestea mai trebuiesc îmbunătățite pentru a primi un punctaj mai bun. Pentru un punctaj bun la clasificare, lipsește un teren sintetic pentru antrenament!
Din județul Brașov au fost clasificate trei echipe Kids Tâmpa, poziția 16, CSM Făgăraș, poziția 54 și CSS Brașovia Brașov, poziția 63.
De acum putem vorbi de Academia de fotbal, CSM Făgăraș!
Cum s-au punctat academiile
Procedura de evaluare acoperă 7 domenii fundamentale pentru performanța în fotbalul juvenil, fiecare cu mai multe categorii.
Fiecare categorie este evaluată pe o scară de la 1 la 4 puncte. În același timp, fiecare categorie are o pondere diferită la evaluarea totală. Scorul final depinde de evaluarea tuturor categoriilor din 7 domenii, calculul final ținând cont atât de ponderea fiecărei categorii, cât și a domeniului general în scorul total.
Iată cele 7 domenii și ponderea lor la total (100%), fiecare academie putând obține maximum 100 de puncte:
STRATEGIE ȘI FILOZOFIE 10,6 %
ECHIPE ȘI JUCĂTORI 12,1%
STAFF TEHNIC 19,4%
STAFF SUPORT 6,8%
ANTRENAMENTE ȘI MECIURI 9,7%
INFRASTRUCTURĂ ȘI FACILITĂȚI 20,8%
REZULTATE 20,6%

LĂSAȚI UN MESAJ