„Crosul Cetății Făgăraș – România 100” ediția I

0
238
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Participanții vor putea alerga pe data de 27 Octombrie 2018 pentru cele 3 proiecte înscrise pe platforma de strângere de fonduri implementată de Clubul Sportiv Țara Făgărașului și Fundația Comunitară Țara Făgăraşului. Copiii de peste 3 ani și adulții se pot înscrie în această competiție, putând participa la cele 4 curse ce vor porni în aceeași zi din fața Cetății Făgăraș:
Orele 9:00 – Cursa Cros – măsoară 10.000 m și se desfășoară pe 30 de străzi din Municipiul Făgăraș, cu plecare și sosire de la Cetatea Făgăraș;
Orele 11:00 – Cursa Quattro – măsoară 3.200 m și parcurge de 4 ori lungimea promenadei din jurul Ceății Făgăraș;
Orele 12:05 – Cursa Double măsoară 1 600 m și parcurge de 2 ori lungimea promenadei din jurul Ceății Făgăraș.
Orele 12:05 – Cursa Team – măsoară 1 600 m și parcurge de 2 ori lungimea promenadei din jurul Cetății Făgăraș.
La Cursa Team participă echipe formate din minim 2 și maxim 4 membri, cu minim 1 adult și minim un copil sub 14 ani în echipă, iar condiția clasării este ca toți membrii să termine cursa, timpul echipei fiind timpul ultimului membru care trece linia de sosire.
Taxele de participare pentru cele 4 curse menționate mai sus sunt în valoare de 60, 45, 25 respectiv 25 de lei/membru al echipei, iar înscrierile se pot face, până pe 24 Octombrie, pe site-ul Clubului Sportiv Țara Făgărașului, la adresa https://cros.cstarafagarasului.org/inscriere-alergatori/
După 24 Octombrie se mai pot face înscrieri doar la fața locului, conform programului afișat pe site-ul Clubului Sportiv Țara Făgărașului.
„Crosul Cetății Făgăraș – România 100” este o platformă de strângere de fonduri pentru proiecte comunitare, fiecare participant alegând ca din taxa sa de participare să fie susținut unul dintre proiectele înscrise și mobilizând un cerc de susținători (donatori) care împărtășesc aceeași dorință.

Cele 3 proiecte dintre care pot alege alergătorii și susținătorii sunt:

Urlea Eco Trail Run – Alergăm pe un munte curat și în 2019 – înscris de Clubul Sportiv Țara Făgărașului. Proiectul are rolul de a susține financiar organizarea celei de-a 3-a ediții a concursului de alergare montană Urlea Eco Trail Run.
Scopurile proiectului sunt refacerea notorietății zonei Urlea și aducerea Țării Făgărașului între țintele turiștilor amatori de munte, să inspirăm cât mai mulți membri ai comunității făgărășene să facă mișcare în cadrul natural, montan iar prin acțiunile de ecologizare să ajutăm cât mai mulți oameni să conștientizeze faptul că acțiunile lor contează, că pot contribui la calitatea mediului înconjurător.
Buget necesar- 2.000 LEI
YouthBank – De la TINEri pentru comunitate! – înscris de Fundația Comunitară Țara Făgărașului. Proiectul are rolul de a susține financiar echipa YotuhBank Făgăraș care cuprinde 25 de liceeni voluntari. Scopul este acela de a determina cât mai mulți tineri să facă un pas în față, de a-i face să conștientizeze că și ei au ceva de spus, că acțiunile lor contează și mai ales, că implicarea lor face diferența.
Buget necesar- 2.000 LEI
Cabana Urlea, împreună redeschidem poarta estică de acces spre Creasta – înscris de Asociația Poveștile Carpaților.
Proiectul are rolul de a susține financiar reconstruirea cabanei Urlea.
Scopul proiectului este de a ajuta oamenii și comunitățile care susțin și încurajează ca turismul din Carpați să fie practicat în condiții cât mai bune, de a crește beneficiile practicării turismului montan cât și bucuria turiștilor veniți să își petreacă timpul liber într-un cadru natural cu peisaje unice și aer curat, departe de agitația și poluarea orașelor.
Buget necesar- 2.000 LEI
După înscrierea alergătorilor, urmează înscriere susținătorilor (donatorilor), cei care susţin alergătorul sau cauza preferată, contribuind cu o sumă la alegere. Susținătorii au timp să se înscrie între 5 Octombrie – 5 Noiembrie 2018, iar suma va fi redirecționată către cauza aleasă de către alergătorul susținut. De asemenea, companiile pot alege să mobilizeze un număr cât mai mare de angajați să participe la cursele de la Crosul Cetății Făgăraș, donând o sumă de bani pentru fiecare dintre aceștia. Fiecare echipă de proiect și alergător fundraiser își va dezvolta campanii de atragere de fonduri  pentru proiectul propus, iar acestea vor fi validate de către echipa de organizare.
Companii, ONG-uri, persoane fizice, tineri si mai puțini tineri, își unesc forțele, propun proiecte pentru comunitate sau aleargă pentru a obține fondurile necesare implementării acestora. ”Crosul Cetății Făgăraș” este un eveniment unde comunitatea interacţionează şi se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante.

Toate detaliile despre eveniment le găsiți pe website-ul dedicat acestuia, la adresa:https://cros.cstarafagarasului.org

Organizatorii, Clubul Sportiv Țara Făgărașului și Fundatia Comunitară Ţara Făgăraşuluisunt organizații nonguvernamentale, apolitice și non-profit.
Clubul Sportiv Țara Făgărașului este creat pentru a inspira comunitatea să facă mișcare, să ducă o viață activă.
Clubul creează context sportiv, militează pentru dezvoltarea infrastructurii și facilitează dezvoltarea culturii sportive în comunitatea Țării Făgărașului.

Fundatia Comunitară Ţara Făgăraşului inspiră şi susţine iniţiative locale, mobilizează resurse şi aduce împreună oameni şi organizaţii care să aibă dorinţa şi capacitatea să contribuie pe termen lung la dezvoltarea de comunităţi generoase, responsabile, solidare şi încrezătoare în propriul lor viitor.

Vă așteptăm să participați și să vă implicați la eveniment alături de noi.
Vă stăm la dispoziție pentru mai multe informații!
Echipele Clubului Sportiv Țara Făgărașului și Fundației Comunitare Țara Făgărașului
[email protected]
[email protected]

 

LĂSAȚI UN MESAJ