Cros la Breaza

0
59
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html


O ieşire în natură la sfârşit de săptămână înseamnă relaxare, distracţie, dar şi acumularea de noi cunoştinţe. Aşa s-au gândit  profesorii şcolilor generale din Făgăraş, care, alături de elevi, s-au aflat pe tot parcursul zilei de vineri, 27 mai, la Breaza. Activitatea a avut loc cu ocazia competiţiei intitulată „Trofeul Transmont Făgăraş“.

Pădurea din jurul satului Breaza a prins vineri, 27 mai, viaţă. Zona liniştită a fost animată de strigătele de bucurie ale copiilor. Cea de a XI-a ediţie a Trofeului Transmont a reunit echipe de la toate şcolile generale din Făgăraş. „De peste 10 ani, noi venim aici. Avem întreceri de orientare turistică, întreceri sportive, sanitare, urmărim flora şi fauna. Avem un test de verificare a cunoştinţelor la geografie, de istorie. Se face un punctaj şi apoi fiecare şcoală va primi mai multe diplome. E o acţiune foarte frumoasă, la fel şi mediul în care ne aflăm“, a spus Constantin Vulcu, profesor de geografie la Liceul Teologic „Constantin Brâncoveanu“.

Probele de orientare turistică, de îndemânare, de trecerea unui obstacol pe tiroliană sunt doar câteva din încercările pe care echipele le-au avut de trecut. „Anul acesta avem cea mai bună participare. A fost puţin mai greu din cauze materiale, dar le-am rezolvat şi totul a ieşit bine“, a spus Nicolae Mercurean, preşedintele Clubului de Turism şi Ecologie Trans Mont Făgăraş.

Fiecare echipă a încercat să dea tot ce are mai bun pentru a ieşi învingătoare.

Timp de aproape două ore, participanţii au luat la pas potecile Văilor Brezcioarei şi Pojortei, iar la fiecare kilometru parcurs au avut parte de o provocare. Ei au fost nevoiţi să acorde primul ajutor colegilor răniţi.

Această competiţie a fost organizată de Transmont Făgăraş cu ocazia apropierii Zilei de 1 Iunie, Ziua Copilului. La sfârşitul competiţiei, toţi elevii au primit premii, diplome şi medalii.

(Iulia GRECU)

LĂSAȚI UN MESAJ