CRED în grădiniţă

0
43
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

poza-gradinitaCursuri pentru părinţi sau profesori, schimburi de experienţă între educatoare, programe de educare pentru preşcolari şi de consiliere pentru părinţi. Toate acestea sunt posibile de acum la Făgăraş prin înfiinţarea centrului de resurse pentru educaţie şi dezvoltare. Grădiniţa unde va funcţiona acest centru este grădiniţa numărul 5, singura din oraş aleasă în cadrul proiectului.

CRED la Făgăraş
Prin înfiinţarea acestui centru la Făgăraş atât părinţii micuţilor cât şi angajatele grădiniţelor din municipiu vor avea parte de servicii complexe. Sediul se va afla în clădirea în care funcţionează grădiniţa numărul 5, cu program prelungit, pentru că este singura din oraş care a fost aleasă de Ministerul Educaţiei să facă parte din acest proiect. 3 persoane din cadrul unităţii se vor ocupa de bunul mers al activităţii. Acestea au fost câteva zile la un curs de perfecţionare pentru a se familiariza cu ceea ce vor avea de făcut pe viitor. Deocamdată aşteaptă echipamentele necesare pentru dotarea centrului. „Va fi un centru al comunităţii, unde se vor desfăşura cursuri pe anumite teme, vom avea programe de consiliere, de educare. Schimburi de experienţă. Acest program, CRED, va fi, de fapt, un centru de informare, de care comunitatea avea nevoie“, ne-a declarat Adriana Ghircoiaş, educatoare.

În toată ţara
În toată ţara sunt peste 300 de astfel de centre de informare. „Este un proiect nou înfiinţat în toate ţara. Sunt 325 de centre în toată ţara şi în Făgăraş. Grădiniţa noastră a fost desemnată ca spaţiu pentru funcţionarea acestui proiect. E foarte important deoarece oferă posibilitatea cadrelor didactice, părinţilor sau tuturor celor interesaţi de educarea copiilor să se gândească frecvent ce probleme ar dori să-şi lămurească, probleme de care se izbesc zi de zi. E un centru de educare şi dezvoltare în afara activităţii din grădiniţă. Părinţii care au anumite probleme cu copii care au deficienţe se pot interesa la această unitate. Se pot interesa la noi pentru că noi putem veni în sprijinul acestor oameni cu foarte multe informaţii. De asemenea, dacă sunt copii supradotaţi noi ne putem interesa de talentul lor şi de ce ar trebui făcut în acest sens, pentru dezvoltarea lor“, ne-a declarat Maria Vegheş, educatoare.

Binevenit pentru comunitate
Iar pentru comunitatea făgărăşeană înfiinţarea acestui centru este binevenită. „E binevenit acest centru în rândul comunităţii făgărăşene. A fost apreciat şi de Consiliul Local Făgăraş pentru că cu toţii trebuie să venim în ajutorul familiilor copiilor pentru a nu mai întâmpina anumite probleme, de sănătate, de integrare“, ne-a declarat Viorica Fogoroş, director grădiniţa numărul 5, cu program prelungit.
Acest centru este destinat doar grădiniţelor.
(Laura RAMBA)

LĂSAȚI UN MESAJ