CRED în grădiniţă

0
36
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

gradinita-5-copiiCursuri pentru părinţi sau profesori, schimburi de experienţă între educatoare, programe de educare pentru preşcolari şi de consiliere pentru părinţi. Toate acestea sunt posibile de acum la Făgăraş prin înfiinţarea centrului de resurse pentru educaţie şi dezvoltare-CRED. Grădiniţa unde va funcţiona acest centru este Grădiniţa nr. 5, singura din oraş aleasă în cadrul proiectului.

Prin înfiinţarea acestui centru la Făgăraş, atât părinţii micuţilor, cât şi angajatele grădiniţelor din municipiu vor avea parte de servicii complexe. Sediul se va afla în clădirea în care funcţionează Grădiniţa nr. 5 cu program prelungit, pentru că este singura din oraş care a fost aleasă de Ministerul Educaţiei să facă parte din acest proiect. 3 persoane din cadrul unităţii se vor ocupa de bunul mers al activităţii. Acestea au urmat un curs de perfecţionare pentru a se familiariza cu ceea ce vor avea de făcut pe viitor. Deocamdată, se aşteaptă echipamentele necesare pentru dotarea centrului. „Va fi un centru al comunităţii, unde se vor desfăşura cursuri pe anumite teme, vom avea programe de consiliere, de educare, schimburi de experienţă. Acest program, CRED, va fi, de fapt, un centru de informare de care comunitatea avea nevoie“, ne-a declarat Adriana Ghircoiaş, educatoare.

gradinita-5-clasaÎn toată ţara, sunt peste 300 de astfel de centre de informare. „Este un proiect nou înfiinţat în ţara noastră. Sunt 325 de centre în toată ţara, printre care şi cel din Făgăraş. Grădiniţa noastră a fost desemnată ca spaţiu pentru funcţionarea acestui proiect. E foarte important, deoarece oferă posibilitatea cadrelor didactice, părinţilor, tuturor celor interesaţi de educarea copiilor, să găsească rezolvarea multor probleme, pe care le întâmpină zi de zi. E un centru de educare şi dezvoltare în afara activităţii din grădiniţă. Părinţii care au probleme cu copiii ce prezintă deficienţe se pot interesa la noi. Noi putem veni în sprijinul lor cu multe informaţii. De asemenea, dacă sunt copii supradotaţi, noi îi putem ajuta în dezvoltarea lor“, ne-a declarat Maria Vegheş, educatoare.

Pentru comunitatea făgărăşeană, înfiinţarea acestui centru este binevenită. „E binevenit acest centru în rândul comunităţii făgărăşene. A fost apreciat şi de Consiliul Local, pentru că trebuie să sprijinim cu toţii famiiliile copiilor cu probleme de sănătatesau de integrare“, ne-a declarat Viorica Fogoroş, directorul Grădiniţei nr. 5.

Acest program este destinat doar grădiniţelor.
Laura RAMBA

LĂSAȚI UN MESAJ