Crăciun fără târg de animale

0
421
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Autorităţile au luat măsuri suplimentare de securitate, după ce în judeţ au fost descoperiţi mai mulţi mistreţi cu pestă porcină

Pentru prima dată, în judeţul nostru nu vor exista târguri de porci înainte de Crăciun. Focarul de pestă porcină africană descoperit în mediul silvatic a dus la decizia sistării organizării de târguri, iar cetăţenii sunt sfătuiţi să cumpere carne de porc doar din pieţele agroalimentare, unde magazinele comercializează carne verificată. „Târgurile de animale nu funcţionează în această perioadă din cauza interdicţiilor legate de pesta porcină africană. În altă ordine de idei, nu avem în momentul de faţă restricţii, recomandarea noastră este ca tot ce se cumpără să se cumpere din locuri autorizate: supermarketuri, pieţe agroalimentare, magazine alimentare, măcelării”, a declarat Dorin Enache, director Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov. Pentru ca braşovenii să cumpere doar alimente conforme şi să se poată bucura de sărbători aşa cum se cuvine, Instituţia Prefectului a decis înfiinţarea unei comisii care să efectueze controale în pieţe. „Am instituit, constituit comisii şi echipe mixte de control care vor merge, prin sondaj, în pieţe, în supermaketuri. Suntem preocupaţi să depăşim cu bine sărbătorile de iarnă, iar populaţia să nu fie afectată de toxiinfecţii alimentare şi alte lucruri de genul acesta”, a anunţat prefectul judeţului, Marian Rasaliu.
O altă comisie a fost înfiinţată în urma şedinţei Colegiului Prefectural pentru verificarea modului de comercializare a brazilor de Crăciun. Aceasta va avea şi misiunea de a încercă să împiedice tăierile ilegale de brazi înaintea sărbătorilor de iarnă.

LĂSAȚI UN MESAJ