Cotidianul diferit al epocii trecute, la Muzeul Țării Făgărașului.

0
89
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Ziua Internațională a Muzeelor a fost marcată la Făgăraș cu deschiderea expoziției temporare ,,Viața cotidiană în Sibiu în perioada medievală și modernă’’. Expoziția este organizată în colaborare cu Muzeul Național Brukenthal Sibiu.
„Viața cotidiană în Sibiu în perioada medievală și modernă” vrea să surprindă activitatea de fiecare zi a sibienilor în epoca medievală și modernă, plecând de la câteva aspecte de referință ale cotidianului: religia, educația, munca, mâncarea, boala, structuri de ordine și apărare și relaxarea.
Pentru a putea vedea diferența dintre cotidianul medieval și cel actual puteți viziona expoziția în perioada 18 mai-12 septembrie 2021.
Expoziția „Viața cotidiană în Sibiu în perioada medievală și modernă” are o tematică amplă, și este ilustrată cu obiecte reprezentative din cadrul Muzeului Național Brukenthal,  grupate pe șapte segmente: religie, școală, muncă, bucătărie, hrană, medicină și relaxare. Fiecare dintre aceste subiecte are ceva specific și deosebit față de ceea ce întâlnim în prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ